Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ
Πεδίο μάχης θύμιζε σήμερα η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, παρά τη σχετική απαγόρευση των αρχών.
Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων κρατούσαν πλακάτ και πανώ όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη από αστυνομικούς.
Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή αυτή που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Τουρκία.
turkeytaxim

Πάντως πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν την ίδια ώρα στο Μπακίρκοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Η πλατεία αποτελεί σύμβολο της αντίστασης στη χώρα λόγω της διαμαρτυρίας στο πάρκο Γκεζί το 2013 και τη σφαγή του 1977. Την Πρωτομαγιά 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  από πυροβολισμούς που ρίχθηκαν από κοντινό κτίριο στο πλήθος.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...