Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο - Δείτε τα πλήρη κείμενα...


Τα τέσσερα κείμενα των μνημονίων, συνολικής έκτασης 128 σελίδων, παρουσιάζει σήμερα αυτούσια το Newmoney.grΟι όροι των μνημονίων θα περιληφθούν στα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή για να κλείσει η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ. Η κυβέρνηση προγραμματίζει το κοινοβουλευτικό crash test στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, έτσι ώστε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρχει τουλάχιστον η επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement).

Τα κείμενα βρίσκονται στη μορφή του τελικού σχεδίου (έχουν σχεδόν συμφωνηθεί) και δεν προβλέπεται να αλλάξουν σημαντικά, παρότι κάποια σημεία τους αποτελούν ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων στο «Hilton» και περιλαμβάνουν:

- Το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών (MEFP) του ΔΝΤ

- Το τεχνικό μνημόνιο που το συνοδεύει (TMU).

- Το συμπληρωματικό μνημόνιο της ευρωπαϊκής πλευράς (SMoU) και αντίστοιχα

- Το τεχνικό του σκέλος (TMU).

Τα νέα μνημόνια περιλαμβάνουν τα πάντα: Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα της τριετίας 2018-2020 (επιδόματα - συντάξεις - αφoρολόγητο), τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, τα εργασιακά και τις αλλαγές στις αγορές προϊόντων, την πολιτική για τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενέργεια. Υπάρχει επίσης η λίστα με τα αντίμετρα και ο τρόπος με τον οποίο θα ενεργοποιούνται.

Τα πλήρη κείμενα έχουν ως εξής:


Κείμενο 1

Κείμενο 2

Κείμενο 3

Κείμενο 4

newmoney.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...