Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Τρέχουν οι Η.Π.Α να ανατρέψουν τον Ερντογάν αλλά προ των πυλών η ελληνοτουρκική σύρραξη…
Σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν ή νέο σκηνοθετημένο επεισόδιο από τον ίδιο τον «Σουλτάνο»; Πολλές υποψίες και ανησυχίες έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή και στενού συνεργάτη του Ερντογάν, Μετίν Κιουλούνκ, στις οποίες, ο ισλαμιστής βουλευτής , έκανε λόγο για σχέδιο ανατροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από μια νέα πολιτική δύναμη, που συγκροτείται τώρα στην Τουρκία και η οποία φιλοδοξεί να συλλέξει 100.000 υπογραφές και στη συνέχεια να στραφεί κατά του προέδρου.
Ως χρονικό ορίζοντα όρισε το 2019-χρονιά εκλογών- ενώ φωτογράφισε ξένο δάχτυλο και σημείωσε πως είναι ο ίδιος χώρος που οργάνωσε και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ΑΚΡ, Μετίν Κιουλούνκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aksam υποστήριξε ότι επειδή δεν υπάρχει αντιπολίτευση ικανή να «στριμώξει» τον Ερντογάν στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας το κεμαλικό κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) εκτός εποχής, θα αναδυθεί μια νέα αντιπολίτευση στη χώρα για να αναμετρηθεί με τον πανίσχυρο Ερντογάν.

«Την ετοιμάζουν για το 2019 (…) [δηλαδή για τις προεκλογικές εκλογές στην Τουρκία]. Πρόκειται για αυτή τη δύναμη που οργάνωσε την 15η Ιουλίου [αποτυχημένο πραξικόπημα], που κατέβαλε προσπάθειες να δικαιολογήσει την απόπειρα κατάληψης της εξουσίας, που μετά το δημοψήφισμα θέλει να επιβάλλει στη χώρα τις ίδιες μπούρδες με τα κατσαρολικά και τις κουτάλες, είναι η δύναμη που υποδεικνύουν οι πράκτορες εδώ διά στόματος ΜΚΟ, δημοσιογράφων, πολιτικών, που κάνει βήματα προς τον διαμελισμό της χώρας. Αυτή η δύναμη θα έρθει αντιμέτωπη στον Ερντογάν το 2019».
Στο ερώτημα της εφημερίδας εάν αυτή η «δύναμη» που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά έχει όνομα, ο ισλαμιστής βουλευτής είπε:
«Έχει όνομα, έχει, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω», απάντησε και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι κάποιοι λένε ότι από τώρα συγκεντρώνει 100 χιλιάδες υπογραφές».
«Είναι μέσα [στην πολιτική]. Αλλά ας μείνει κρυφό τώρα το όνομά του. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο ένα πράγμα: Και αυτό είναι ο Πρόεδρός μας, και η επιστροφή του στο κόμμα που ίδρυσε».


Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς είναι γνωστό ότι «τρέφεται» από τις θεωρίες συνωμοσίας.
Όμως το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας, που επικαλείται συνεχώς ως «εθνικό κίνδυνο» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι αβάσιμο.
Αυτό που αδυνατεί να κατανοήσει ο Ερντογάν είναι ότι εκείνος έχει «ενεργοποιήσει» τις διαδικασίες διαμελισμού της χώρας του, ενώ προσπαθεί να επεκταθεί στη Μεσόγειο.
«Ασπίδα της Μεσογείου»
Με την ονομασία «Ασπίδα της Μεσογείου», που δόθηκε από την Άγκυρα ξεκίνησε η επιχείρηση ανάπτυξης αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο έξι μίλια από τις ακτές της Ρόδου, της Κρήτης, της Καρπάθου, του συμπλέγματος της Μεγίστης και φυσικά των δυτικών ακτών της Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.
Ο Τούρκος Αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν έξι φρεγάτες, πέντε υποβρύχια, σταθμοί ραντάρ και τρεις Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες βάσεις, και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 κλπ.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ περιγράφει μία επιχείρηση η οποία έχει σαν στόχο την «υπεράσπιση της τουρκικής κυριαρχίας»!
Ενώ η φρεγάτα TCG Gaziantep, περιπολεί ήδη στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ και και μπαινοβγαίνει στα Οικόπεδα 10 και 11.
Η φρεγάτα TCG Gazi̇antep, είναι το προπομπό σκάφος στην «Ασπίδας της Μεσογείου»
Με την επιχείρηση «κλειδώθηκε» ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και βέβαια, ούτε λόγος για αγωγούς East Med, έρευνες, ΑΟΖ κλπ.
«Η εν λόγω περιοχή, στο πλαίσιο της «Ασπίδας της Μεσογείου» ελέγχεται συνεχώς με συστήματα θαλάσσιας επιτήρησης εγκατεστημένα στην ξηρά, ενώ πλέουν στην περιοχή, φρεγάτες, περιπολικά σκάφη και υποβρύχια νέου τύπου» μεταδίδει το Anadolu.pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...