Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Απίστευτο-τι ζήτησε Ρώσος πρέσβης από τα Σκόπια


Πρόκληση και για την χώρα μας

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια αναφορικά με το μέλλον της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, ο Όλεγκ Στσέρμπακ φέρεται να καλεί τα Σκόπια να προσχωρήσουν στην Ρωσία, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της εσωτερικής κρίσης και αποφυγής συγκρούσεων με γειτονικές χώρες, όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Η Ρωσία δε χρειάζεται τη «Μακεδονία» αλλά η «Μακεδονία» δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Ρωσία», δήλωσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το Κρεμλίνο, εδώ και 11 χρόνια υπερασπίζεται δημόσια το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα του Γκρούεφσκι, ενώ υπερασπίστηκε και τους τραμπουκισμούς στο Κοινοβούλιο, ζητώντας υψηλό τίμημα για την υποστήριξή της από την κυβέρνηση.

Οι Ρώσοι απαίτησαν από τους Σκοπιανούς, συμπεριλαμβανομένου και πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, να «ανταποδώσουν» την υποστήριξη της Μόσχας και να υιοθετήσουν μια πιο φιλορωσική πορεία.

Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, προειδοποίησαν οι Ρώσοι, θα μπορούσαν να επιβληθούν απαγορεύσεις εξαγωγής προϊόντων των Σκοπίων προς τη Μόσχα, κυρώσεις που θα ήταν επιβλαβείς για την οικονομία μιας χώρας από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...