Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Η BND παρακολουθούσε την Interpol


Την διεθνή αστυνομική υπηρεσία Interpol

παρακολουθούσε επί σειρά ετών η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών BND.

Όπως αναφέρει η Deutche Welle, εκτός από τα κεντρικά της Interpol στη Λυών, η μυστική υπηρεσία είχε βάλει στο στόχαστρο, το αργότερο από το 2000 και για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα γραφεία της Interpol σε Αυστρία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ και δεκάδες άλλες χώρες.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, προκύπτουν από έγγραφα που διάβασαν και αξιολόγησαν δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού. Σύμφωνα με αυτά η BND είχε συμπεριλάβει στην λίστα των παρακολουθήσεών της ακόμα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αριθμούς κλήσεων και fax συνεργατών της Interpol.

H Interpol έχει 190 χώρες-μέλη, το γερμανικό παράρτημα στεγάζεται στην έδρα της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος στο Βίσμπαντεν. Εκτός από την Interpol η γερμανική μυστική υπηρεσία παρακολουθούσε και την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία Europol στην έδρα της στην Χάγη. Μέχρι αυτή την ώρα η BND δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα του Spiegel αν η κατασκοπεία ευρωπαϊκών αστυνομικών υπηρεσιών περιλαμβάνεται στην αποστολή της. Εκπρόσωπος της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι η BND ενημερώνει για την δράση της αποκλειστικά τα αρμόδια όργανα του γερμανικού κοινοβουλίου.el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...