Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ FINAL FOUR: Ολυμπιακοί ύψωσαν λάβαρο στην Αγιά Σοφιά – Ο Ερντογάν θέλει να πάει στον τελικό!


Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός της Euroleague στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρ Μπαχτσέ, το κλίμα στην Κωνσταντινούπολη είναι τεταμένο.

Παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί στους φιλάθλους να φορούν διακριτικά των ομάδων τους – και παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη – μια ομάδα φίλων του Ολυμπιακού βγήκε με κασκώλ, σημαίες και φανέλες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα μια ομάδα των Ultras έφτασε μέχρι την Αγιά Σοφιά, τον ναό-σύμβολο και φωτογραφήθηκε με τα λάβαρα του Ολυμπιακού.

Κόκκινος συναγερμός

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 η τούρκικη αστυνομία έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για τον τελικό του Final Four. Τουλάχιστον 1.100 άντρες των ειδικών δυνάμεων και 1800 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την ασφάλεια των φιλάθλων.

Στο στάδιο «Σινάν Ερντέμ», όπου σήμερα στις 21.00 θα αγωνιστούν ο Ολυμπιακός με τη Φενέρπαχτσε, έχει τοποθετηθεί σύστημα αναγνώρισης προσώπων, ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια γύρω από το στάδιο θα υπάρξει άμεση επέμβαση.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, όλοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν στο πέτο τους κάμερα και οι εικόνες μεταδίδονται αμέσως σε κέντρο ελέγχου, που βρίσκεται σε ειδικό όχημα της αστυνομίας. «Δεν μπορεί ούτε πουλί να πετάξει πάνω από το στάδιο» σχοιλαζουν τουρκικά μεσα ενημέρωσης.

Γύρω από το στάδιο, επίσης, αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων ερευνούν συνεχώς για ύπαρξη βομβών.

Στήνουν γιγαντο-οθόνες για τον μεγάλο τελικό

Την ίδια ώρα, μία μεγάλη γιγαντο-οθόνη θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της Άγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας, Μελίχ Γκιογκτσέκ, για τον αποψινό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσέ.

Γιγαντο-οθόνες ανακοίνωσαν ότι θα στήσουν και πολλοί άλλοι δήμοι της Τουρκίας. Ο δήμαρχος Άγκυρας σε μηνύματά του στο twitter γράφει: «Βλέπω ότι όλοι επικεντρώθηκαν στον αγώνα Φενέρμπαχτσέ-Ολυμπιακός. Ο δήμος μας είναι πάντα δίπλα στους φιλάθλους».

Σε άλλο μήνυμά του ο δήμαρχος της Άγκυρας έγραψε: «Κατά τη δάρκεια του αγώνα θα προσφέρεται δωρεάν ποπ κορν, μαλλί της γριάς και νερό. Καλή τηλεθέαση».

Ο Ερντογάν θέλει να πάει στον αγώνα

Ενημέρωση για την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας στον αποψινό τελικό του final four της Euroleague μεταξύ Φενέρ και Ολυμπιακού ζήτησε η τουρκική προεδρία, κίνηση που μεταφράζεται ως ενδιαφέρον του Ταγίπ Ερντογάν να παρακολουθήσει από κοντά τον μεγάλο τελικό, χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο.newsnea.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...