Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Σαρωτής IoT δείχνει αν η συσκευή σας είναι ευάλωτη σε επιθέσεις DDoS

IoT; Η βρετανική εταιρία ασφάλειας καταναλωτών BullGuard έχει αναπτύξει έναν σαρωτή Internet of Things, ο οποίος σας επιτρέπει να ελέγξετε αν η συσκευή σας είναι διαθέσιμη για πρόσβαση στο κοινό – Σχεδόν 200 εκατομμύρια συσκευές θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες.
Αν θυμάστε την επίθεση DDoS 1 Tbps στη γαλλική εταιρεία φιλοξενίας OVH, ίσως να θυμάστε ότι έγινε μέσω του botnet Miraiχάρη στις 145000 IoT συσκευές.
Αλλά πώς θα νιώθετε αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχουν εκατομμύρια συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο (IoT) ευάλωτες σε hacking που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;
Ναι, σύμφωνα με το BullGuard θα μπορούσαν να υπάρχουν πάνω από 185 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο που είναι απροστάτευτες και ευάλωτες στις επιθέσεις χάκερ.
 Οι αριθμοί αυτοί συλλέχθηκαν με βάση τα αποτελέσματα σάρωσης μέσω του BullGuard’s Internet of Things Scanner που επιτρέπει στους χρήστες να πάνε για μια μοναδική σάρωση και να δουν αν οι οικιακές τους συσκευές είναι ευάλωτες στο Shodan.
 
Εάν οι συσκευές βρίσκονται στο Shodan, αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμες σε δημόσια πρόσβαση.
Το Shodan είναι μια μηχανή αναζήτησης που επιτρέπει στον χρήστη να βρει συγκεκριμένους τύπους υπολογιστών συνδεδεμένους στο Internet χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα.BullGuard Internet of Things Scanner
secnews.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...