Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

«Τρέμει» η γη στην Κόκκινη Πλατεία: Ξεκίνησε η μεγαλειώδης παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης» (βίντεο, live)του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Μήνυμα προς πάσα δυτική και κυρίως αγγλοσαξωνική κατεύθυνση στέλνουν σήμερα οι ρωσικές ΕΔ με την εντυπωσιακή όπως και κάθε χρόνο Παρέλαση της Νίκης η οποία συνεχίζεται να διεξάγεται κανονικά με το μεγαλείο που της αρμόζει από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991 που διαδέχτηκε την άλλοτε πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση.
Σημειώνεται ότι η πρώτη είχε διεξαχθεί το 1945 αμέσως μετά την συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.
Οι Ρώσοι θα πραγματοποιήσουν μια επίδειξη προβολής ισχύος. Υπενθυμίζεται ότι ο γεωπολιτικός χάρτης από την ημέρα της εκλογής Ν.Τραμπν και την οριστική αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αλλάζει ραγδαία καθώς οι λεγόμενες ναυτικές δυνάμεις (ΗΠΑ και Βρετανία) αφήνουν την ευρωπαϊκή ενδοχώρα στην ηπεριωτική δύναμη που ονομάζεται Γερμανία.
Η Γερμανία θεωρείται ότι θα στραφεί στην έτερη ηπειρωτική και πυρηνική ταυτόχρονα υπερδύναμη της Ρωσίας αλλά και της Κίνας για να αντιμετωπίσουν τις ναυτικές αγγλοσαξωνικές δυνάμεις.
Δεν ήταν τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις της Φ.Μονγκερίνι της επεικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ που δήλωσε ότι η Ευρώπη θα αποτελέσει τον βασικό εταίρο των Κίνα, Ρωσία και Ινδία.
Όλοι μαζί δημιουργούν έναν ενιαίο υπερηπειρωτικό χώρο που πάει από τον έναν ωκεανό (Ατλαντικό) στον άλλο (Ειρηνικό)
Η Ρωσία κατ'εντολή Β.Πούτιν ξεκινάει την κατασκευή του Greek-Turkish Stream τις επόμενες ημέρες ενώ Βρυξέλλες, Μόσχα και Πεκίνο συμφώνησαν στην δημιουργία του «Δρόμου του Μεταξιού» που θα έχει το λιμάνι του Πειραιά να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.
Τα διαχρονικά συμφέροντα είναι αιώνια οι φιλίες μεταξύ κρατών πρόσκαιρες και εφήμερες. Μόλις μερικούς μήνες πριν επί διακυβερνήσως Μ.Ομπάμα οι γεωπολιτικές συμμαχίες ήταν πολύ διαφορετικές.
Οι Γερμανοί ξέρουν ότι χωρίς το φυσικό αέριο των Ρώσων δεν θα έχουν ενεργειακή και οικονομική ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ του Ν.Τραμπ.
Η παρέλαση αποτελείται από τρια κύρια μέρη. Θα παρελάσουν το Πεζικό, φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων και θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις μαχητικά και ελικότπερα.
Φέτος θα παρελάσουν 210 γυναίκες των ΕΔ διπλάσιες απ'ότι το 2016. Για πρώτη φορά θα παρελάσει και ο Yunarmia (Young Army), ένα στρατιωτικό πατριωτικό κίνημα αποτελούμενο από παιδιά 11 έως 18 ετών. Το κίνημα αυτό δημιουργήθηκε από το ρωσικό ΥΠΑΜ το 2015 με το σκοπό να ανατραφούν καλώς πληροφορημένα με πατριωτικές καταβολές νέα παιδιά
Το κίνημα αυτό έχει ήδη ως μέλη 30.000 παιδιά.
Συνολικά  θα συμμετάσχουν πάνω από 10.000 στελέχη των ρωσικών ΕΔ
Ως προς τα αυτοκινούμενα οχήματα όλοι αναμένουν το νέο SHORAD Tor-M2DT short-range και το Pantsir-SA και τα δύο προοριζόμενα να επιχειρούν στην Αρκτική
Από μαχητικά αναμένονται να πετάξουν τα Sukhoi Su-30SM για πρώτη φορά στην παρέλαση. Είναι η ομάδα των Russian Knights που θα πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδείξεις για να εντυπωσιάσουν τους παρευρισκόμενους.
Συμμετέχει το νέο αναβαθμισμένο άρμα μάχης T-72B3M το οποίο στηρίζεται στην πλατφόρμα του T-72 επίσης για πρώτη φορά. Έχει ισχυρότερη θωράκιση, καλύτερο κινητήρα και νέο σύστυμα πυρός.
Οι εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης θα τελειώσουν στις 10 το βράδυ ώρα Μόσχα;ς με πυροτεχνήματα. Παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες ρωσικές πόλεις
Την παρέλαση παρακολουθούν ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν και ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού.
Δείτε τη ζωντανά

ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...