Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Μεγάλη "τάπα" στην Τουρκία! Έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού το σεισμογραφικό σκάφος Ramform HyperionΑναμένεται να πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Αυγούστου
Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε, το μεσημέρι, το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Το νεότευκτο σκάφος έφτασε στο νησί από το ναυπηγείο της Mitsubishi, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, και αφού πραγματοποίησε τις απαιτούμενες δοκιμές στη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει, τις προηγούμενες μέρες, σχετική Navtex, με τις ακριβείς συντεταγμένες που θα δραστηριοποιηθεί το Ramform Hyperion και καλούνται οι καπετάνιοι άλλων σκαφών να είναι προσεκτικοί εντός μιας απόστασης που καθορίστηκε στα 10 ναυτικά μίλια από το ερευνητικό σκάφος.

Σύμφωνα με την Navtex, το σκάφος μεταφέρει 14 σεισμογραφικά καλώδια μήκους των 10 χιλιομέτρων που καλύπτουν περιοχή πλάτους 1.500 μέτρων και συνοδεύεται από σκάφη υποστήριξης.Πηγή: politis.com.cy
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...