Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα! «Χάλκινο» η Μαυρίκου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach της Ρόδου!
Η Χριστίνα Μαυρίκου ανέβασε την Ελλάδα στο βάθρο του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017.
Το απόγευμα της Παρασκευής (5/5) η Μαυρίκου έβαλε τη χώρα μας στον... χορό των μεταλλίων, καθώς πήρε το χάλκινο στο Recognized Poomsae, ενώ ήταν και έβδομη στο Free style Poomsae, στους αγώνες που φιλοξενούνται στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Τουρκάλα Kamveci, με δεύτερη την Ρωσίδα Skryabina.


“Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Το poomsae είναι το... λουλούδι του ταεκβοντό”, δήλωσε η αθλήτρια. Η πρώτη κίνησή της ήταν να ζητήσει μία ελληνική σημαία για να πανηγυρίσει, ενώ δεν σταματούσε να χαμογελά.
Η “γνωριμία” της με το ταεκβοντό ήταν τυχαία. Άνοιξε μία σχολή του αθλήματος κάτω από το σπίτι της. Στην αρχή, μικρό παιδί τότε, δεν ενθουσιάστηκε. Της φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι έπρεπε να πατήσει ξυπόλητη στο τατάμι. Ο πατέρας της όμως ήταν απόλυτος και εκείνη αναγκάστηκε να υποχωρήσει. “Πάντα μας έλεγε αυτό που ξεκινάμε να μην το αφήνουμε στη μέση”, λέει.


Τελικά, το ταεκβοντό κέρδισε τόσο εκείνη όσο και τον αδελφό της, Γιώργο, με τον οποίο από τότε έως και σήμερα κάνουν τα πάντα μαζί. Ξεκίνησε με τον δάσκαλο Μαγαλιό, συνέχισε με τον δάσκαλο Ιωαννίδη και άρχισαν να έρχονται οι διακρίσεις.
rodiaki.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...