Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

2045 Avatar Project: Το τέλος της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε

 

Σκοπός της πρωτοβουλίας "2045" είναι η δημιουργία και η υλοποίηση μιας νέας στρατηγικής για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Ιδρύθηκε από τον ρώσο επιχειρηματία Dmitry Itskov, το Φεβρουάριο του 2011, με τη συμμετοχή κορυφαίων ρώσων ειδικών στον τομέα των νευρωνικών διεπαφών, ρομποτικής, τεχνητών οργάνων και συστημάτων.
 Οι κύριοι στόχοι της Πρωτοβουλίας του 2045 είναι η δημιουργία και η υλοποίηση μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, η οποία ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες προκλήσεις του πολιτισμού. Η δημιουργία βέλτιστων συνθηκών που προωθούν τον πνευματικό φωτισμό της ανθρωπότητας και η πραγματοποίηση μιας νέας φουτουριστικής πραγματικότητας που βασίζεται σε 5 αρχές:
  • υψηλή πνευματικότητα,
  • υψηλή κουλτούρα,
  • υψηλή ηθική,
  • υψηλή επιστήμη και
  • υψηλές τεχνολογίες.
 Το κύριο μεσοπρόθεσμο επιστημονικό έργο της πρωτοβουλίας 2045 στοχεύει στη δημιουργία τεχνολογιών που θα επιτρέπουν τη μεταφορά της προσωπικότητας ενός ατόμου σε έναν πιο προηγμένο μη βιολογικό φορέα και θα επεκτείνει τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου της αθανασίας. Πλήθος κορυφαίων φυσικών, βιολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων και φιλοσόφων επιδιώκουν να αναπτύξουν μια στρατηγική για την περαιτέρω εξέλιξη της ανθρωπότητας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της κυβερνητικής τεχνολογίας με απώτερο στόχο τη μεταφορά της ατομικής συνείδησης του κάθε ανθρώπου σε έναν τεχνητό φορέα. Το δίκτυο θα λειτουργεί ως επενδυτικός κόμβος, συμβάλλοντας σε διάφορα έργα σε όλο τον κόσμο.
Με απλά λόγια δηλαδή η προσωπικότητα και το είναι, του κάθε ανθρώπου, θα μεταφέρεται σε ένα τεχνητό avatar, που θα του εξασφαλίζει την αιωνιότητα της υπαρξής του στο μάτριξ, όχι πλέον μέσα στο υλικό, φθαρτό του σώμα, αλλά σε ένα εξελιγμένο τεχνολογικό δημιούργημα με υπερδυνατότητες.
 Η ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε σήμερα θα τελειώσει μια για πάντα. Οι άνθρωποι θα αντικατασταθούν από τεχνητές οντότητες.
 Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζει και ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του θέλει να γίνει αθάνατος και να μετατραπεί σε μια τέτοια τεχνητή οντότητα! Η λύση που δίνουν λοιπόν οι επιστήμονες είναι να εξαφανίσουν τον άνθρωπο, μετατρέποντάς τον σε ένα τεχνητό ον. Αυτό είναι το όραμα για το καλό και την πρόοδο της ανθρωπότητας; Η εξαφανισή της και η μετατροπή της σε κάτι που θα μπορεί να ελεγχθεί από κάποιο επιστημονικό κέντρο ή κάποιας μορφής τεχνητή νοημοσύνη; Μήπως έχουμε χάσει πλέον το νόημα και επιδιώκουμε την αυτοκαταστροφή μας;


el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...