Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Σεισμός στην Κρήτη: 4 Ρίχτερ αισθητά σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο [pics]Ο σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί. Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δέχεται βροχή από κλήσεις πολιτών που ζητούν πληροφορίες για τη σεισμική δόνηση...
Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ με επίκεντρο 48 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Παλαιοχώρας. Σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα και πιθανότατα γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου αλλά και του Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί. Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δέχεται βροχή από κλήσεις πολιτών που ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Νωρίτερα στις 08.50 το πρωί είχε σημειωθεί ασθενής σεισμική δόνηση 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας. Δείτε στην επόμενη φωτογραφία το χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με τον τελευταίο σεισμό των 4 Ρίχτερ.


Δείτε 24 ώρες το 24ωρο, τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σας. Εδώ μπορείτε να βλέπετε LIVE τι καταγράφει τώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για όλους τους σεισμούς.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).


Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...