Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

«BILDERBERG» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! ΦΟΥΛ Επίθεση σε Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ….


Με βολές κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, αιχμές για την πολιτική του Donald Trump και με πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα, άνοιξε την ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 6-7 Ιουνίου 2017.

«Μία ισχυρή Ελλάδα, έντονα συνδεδεμένη με την Ευρώπη είναι κρίσιμη για την σταθερότητα των ΗΠΑ και πάντα πίστευα, εγώ όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα, πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι συγχώρεση του χρέους της», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν. Όπως σημείωσε, έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας και οι Έλληνες διαμόρφωσαν τη συνείδησή του. «Χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ελλάδα γιατί είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Είναι κρίσιμος εταίρος στο ΝΑΤΟ, ενώ Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν παλέψει μαζί σε κάθε μάχη του τελευταίου αιώνα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις ημέρες του στο Λευκό Οίκο και τον ρόλο του δίπλα στον Ομπάμα σε ό,τι αφορά την θέση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος σημείωσε πως ο Ομπάμα και ο ίδιος γνώριζαν την αξία αυτής της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και δούλεψαν πολύ σκληρά για να πείσουν τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους να επιλύσουν την ελληνική κρίση για το καλό της Ευρώπης. Όπως τόνισε, για να λυθεί η ελληνική κρίση αυτό που χρειάζεται είναι διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, επεσήμανε πως θέλει να ευχαριστήσει τους Έλληνες πολίτες για το βάρος του προσφυγικού που έχουν πάρει στους ώμους τους.

Ο Πούτιν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη

Επικεντρώνοντας στο πόσο σημαντική είναι μία ισχυρή Ευρώπη για τις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν τόνισε πως η Ρωσία και ο Πούτιν προσπαθούν ν αποσταθεροποιήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Όπως πρόσθεσε, η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη απλά το κάνει πιο εύκολο για την Μόσχα να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή ενότητα.

Μία ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, δεν είναι μόνο σημαντική για την παγκόσμια ασφάλεια, αλλά είναι σημαντική και για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Το γεγονός πως μετά από έναν αιώνα διαμάχης η Ευρώπη κατάφερε να ενωθεί είναι εκπληκτικό, όπως σημείωσε. Οι ΗΠΑ έχουν ευθύνη να στηρίξουν την ενωμένη Ευρώπη καθώς η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλα τα αμερικάνικα πολιτικά κόμματα. Αυτό ισχύει σήμερα όπως ίσχυε και το 1947. Γι’ αυτό πρέπει να ανανεώσουμε την ισχυρή μας δέσμευση στην υπερατλαντική συμμαχία, η οποία πρέπει να είναι μία ισχυρή συμμαχία. Η ενότητα της Ελλάδας, η ανεξαρτησία της οικονομικής ασφάλειας της Ελλάδας είναι κρίσιμη για ολόκληρο τον κόσμο. Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και πρέπει να στηρίξουμε της υπερατλαντική συμμαχία, τόνισε ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Η ευρωπαϊκή σταθερότητα είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των ΗΠΑ, είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία μπόρεσαν οι ΗΠΑ να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν συζητιόνταν και στην συνέχεια ψηφίστηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, πίστευα ότι ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ να υπάρχει μία δυναμική Ευρώπη και το καλύτερό μας στοίχημα είναι η εδραίωση των δημοκρατιών. Πρέπει να υπάρχει οικονομική ευκαιρία αλλιώς οι δημοκρατίες δεν μπορούν να ανθίσουν, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Για την πολιτική Trump

Μιλώντας για την πολιτική Trump, ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε πως δυστυχώς αυτό που επικρατεί σήμερα στις ΗΠΑ είναι μία απαισιοδοξία και μεγάλος μέρος αυτής οφείλεται στην παγκόσμια υπερθέρμανση. «O μεγαλύτερος κίνδυνος στην φυσική ασφάλεια των ΗΠΑ είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό δημιουργεί πολέμους. Είναι καθήκον μας να την αντιμετωπίσουμε. Ο Donald Trump αποφάσισε να βγάλει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού και η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν συμφωνούν και πιστεύουν ότι είναι ένα σοβαρότατο λάθος», υπογράμμισε.

Για τον Ομπάμα και το… Air Force 2

Σε ερώτηση για το τι του λείπει από τις ημέρες του ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαίντεν απάντησε με χιούμορ πως αυτό που του λείπει το περισσότερο είναι το… αεροσκάφος Air Force 2. Μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Μπαράκ Ομπάμα σημειώνοντας πω όταν του ζήτησε να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου το μόνο που έθεσε σαν προϋπόθεση ο κ. Μπαίντεν ήταν να είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον οποίο θα μιλά ο Ομπάμα πριν λάβει κάποια απόφαση. Και αυτό το τήρησε. Όπως σημείωσε, η «δουλεία» του προέδρου των ΗΠΑ είναι τ όσο μεγάλη που δεν μπορεί να την κάνει μόνος του ένας άνθρωπος. Για παράδειγμα ο ίδιος, όπως είπε, ανέλαβε την κρίση στην Ουκρανία και ο Ομπάμα πίστεψε σε αυτόν. «Ήταν τεράστια τιμή να δουλέψω μαζί του, είναι ένας άνδρας με τεράστια ακεραιότητα Μου λείπει να τον βλέπω καθημερινά», σημείωσε χαρακτηριστικά.hellasforce.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...