Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Έλληνας δισεκατομμυριούχος δίνει την περιουσία του στον Bill Gates
14 ακόμα δισεκατομμυριούχοι αποφάσισαν

να χαρίσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας που σε διάφορα «φιλανθρωπικά ιδρύματα» δικά τους ή σε εκείνο του Bill Gates, για να μπουν στο πάνελ του Giving Pledge που ίδρυσε το πανίσχυρο οικονομικά ζεύγος Bill και Melinda Gates μετά του εταίρου κροίσου, Warren Buffett.

Η Νέα Τάξη υποχρεώνει τους πάντες να συνεισφέρουν στο «θεάρεστο» έργο της.

Συγκεκριμένα, το Giving Pledge «ενθαρρύνει» τα πλουσιότερα άτομα και οικογένειες στον κόσμο να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους για… “φιλανθρωπικούς σκοπούς”, όπως τα επικίνδυνα εμβόλια, η «πράσινη ανάπτυξη», η χρηματοδότηση της διαμονής και «ενσωμάτωσης» μουσουλμάνων στην Δύση, τα σεμινάρια τρανσέξουαλισμού στα σχολεία και πολλά άλλα.

Το ίδρυμα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι 14 ακόμη άτομα ή ζευγάρια, με καταγωγή από Αυστραλία, Κίνα, Κύπρο, Μονακό, Νορβηγία, Σλοβενία, Τανζανία, και Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν συμφωνήσει με το Ίδρυμα.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ο Κύπριος ιδρυτής της ΕasyJet, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα, αναφέρουν ακτιβιστές, εμπλέκεται στους χημικούς αεροψεκασμούς.

«Έχω αποφασίσει να γνωστοποιήσω τα σχέδια μου, με τη βοήθεια του Giving Pledge, για δύο σκοπούς: αφενός αυτή η γνωστοποίηση θα διατηρήσει το Φιλανθρωπικό μου Ίδρυμα και τα μελλοντικά του μέλη, σε μια πειθαρχημένη στάση, συνεχίζοντας την προσφορά του Ιδρύματος για πολλές γενιές στο μέλλον. Και αφετέρου, ελπίζω μέσω της δημοσιοποίησης της δικής μου πρωτοβουλίας, να εμπνεύσω και άλλους Έλληνες ή Κύπριους ώστε να αφιερωθούν στη φιλανθρωπική δράση. Πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Bill Gates αποτέλεσε για εμένα πηγή έμπνευσης όταν με κάλεσε προσωπικά, πριν από την ανακοίνωση της συμμετοχής μου στο Giving Pledge και ελπίζω να μπορέσω να συνεργαστώ τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλα μέλη αυτής της ομάδας, για να προσφέρουμε στο θεσμό ακόμα μεγαλύτερη διεθνή προβολή στο μέλλον», δήλωσε.
el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...