Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

«Κρυφές» γενετικές μεταλλάξεις: Τι προκαλούν και πως προκαλούνται


Πολλές από αυτές μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Οι επιστήμονες εστιάζουν περισσότερο σε “νέες θεραπείες” και λιγότερο στα αίτια που τις προκαλούν

Δυο άρθρα στο Βήμα/Science, ένα σημερινό κι ένα σχετικά πρόσφατο:
Κρυφές» γενετικές μεταλλάξεις
Ανακαλύφθηκαν χιλιάδες γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν καρκίνο
Ωστόσο αν διαβάσετε το πρώτο λίνκ στο δεύτερο άρθρο, θα δείτε ότι γίνεται κάποια αναφορά στο περιβάλλον:
Οι περισσότεροι καρκίνοι οφείλονται σε περιβαλλοντικές αιτίες και όχι σε γενετικά αίτια, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές, σε άρθρο που δημοσίευσαν στο Nature.
“Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου «Stony Brook» της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Δρ Γιουσούφ Χανούν, εκτιμά ότι μόνο το 10% – 30% των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποδοθούν σε «κακά» γονίδια ή σε άλλες φυσικές λειτουργίες του σώματος (π.χ. αυξημένες κυτταρικές μεταλλάξεις λόγω γήρανσης). Αντίθετα, οι «ένοχοι» θα πρέπει σε ποσοστό 70% – 90% να αναζητηθούν στο περιβάλλον, δηλαδή σε παράγοντες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν τα άτομα και οι κοινωνίες έκαναν διαφορετικές επιλογές”.
Και αμέσως, το “περιβάλλον” μεταφράζεται σε “κάπνισμα”, λες και όσοι δεν καπνίζουν δεν παθαίνουν καρκίνο ή άλλες σπάνιες ασθένειες. Όλα εύκολα, για να τα κατανοήσουμε όπως θέλουν εκείνη.
Ωστόσο μια μελέτη του καθηγητή βιοχημείας του ΕΚΠΑ, Δρ. Κωνσταντίνου Ε. Βοργιά, μας αποκαλύπτει πολλά περισσότερα.
ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ DNA – Τι προκαλεί τις µεταλλάξεις;
1. Λάθη κατά την αντιγραφή του DNA
2. Λάθη οφειλόµενα σε φαινόµενα ανασυνδιασµού του
DNA
3. Χηµικά µεταλλαξογόνα
4. Ακτινοβολία (ιονίζουσα – υπεριώδης – µικροκύµατα
κλπ)
5. Τυχαίες χηµικές αλλαγές του DNA
Τώρα, αν στον χημικό κόσμο που ζούμε -από τα χημικά στη διατροφή, τα συντηρητικά, τα καλλυντικά, τα είδη καθαρισμού, τον ρουχισμό κ.λ.π. μέχρι και τους χημικούς αεροψεκασμούς- που πάνε πακέτο με την ακτινοβολία -από τα κινητά και τις κεραίες τους, τα wifi, τα μικροκυμάτων κ.λ.π. ως και το HAARP, τους δορυφόρους και τα ραντάρ- προσθέσετε και τα μεταλλαγμένα ήρθε κι έδεσε.
Καλά για τα εμβόλια, ούτε λόγος, βέβαια, καθώς δεν έχουν καθόλου χημικά και είναι μες την καλή υγεία…
Έτσι οι επιστήμονες, αφού “ανακαλύπτουν” μεταλλάξεις πέφτουν με τα μούτρα στην εύρεση νέων θεραπειών. Και φαρμάκων, βεβαίως βεβαίως. Για ποιο λόγο να μιλήσουν για τα αίτια; Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν αν ο κόσμος μάθει από τι κινδυνεύει; – Κατασκευαστές και πωλητές ασύρματης τεχνολογίας, big pharma, γιατροί, νοσηλευτές, ιατρικοί επισκέπτες κ.α. αλλά… και νεκροθάφτες! Αυτούς τους τελευταίους που τους βάζετε;nea.allnewz.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...