Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Δυστυχώς εκεί μας έχουν φτάσει ... Συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία: Προτίμησε τη φυλακή γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις του


Μια πραγματική ιστορία από τα δικαστήρια της Κομοτηνής έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την #stΑΡΤmusic με τον Λάζο Μαντικό στον ΑΡΤ 90,6 FM.

Στην ιστορία μάρτυρας ήταν ο γνωστός δικηγόρος από την Ξάνθη Στέργιος Γιαλάογλου που εκμυστηρεύτηκε: "Περίμενα την σειρά μου και είδα αυτόν τον κύριο, έναν αξιοπρεπέστατο κύριο, ο οποίος εισήχθη σιδηροδέσμιος με χειροπέδες την ώρα της εκδίκασης. Εκδικαζόταν η αίτηση μετατροπής της ποινής του. Εκείνος είπε ότι παραιτούμαι από την αίτηση, δεν θέλω να συζητηθεί, θέλω να μείνω φυλακή​.

Η πρόεδρος έκανε ομολογουμένως μία συγκινητική προσπάθεια να τον μεταπείσει, να του πει ότι υπάρχει δυνατότητα των δόσεων και άμα χάσετε τις δόσεις μπορείτε να ζητήσετε και να μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία. Αυτός όμως ήταν ανένδοτος, είπε εγώ προτιμώ να μείνω φυλακή, δεν αντέχω το άγχος των δόσεων, δεν μπορώ να ξέρω ότι χρωστάω, θέλω να μείνω μέσα και παραιτήθηκε. Αυτό από μόνο του δείχνει και μια ιδιαίτερη περίπτωση, εγώ ξέρω ότι ο άνθρωπος κάνει προσπάθεια να μη μπει φυλακή και ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα.

Όμως είναι τόσο κουρελιασμένη η αξιοπρέπεια πολλών από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προτιμούν να μείνουν στη φυλακή. Θεωρούν ότι τουλάχιστον εκεί είναι καλύτερα από το να αντιμετωπίζουν έξω το άγχος των οικονομικών εκκρεμοτήτων και των δόσεων. Λυπηρό βέβαια αλλά πραγματικότητα".

Όσο για το δημόσιο ακόμα και αυτό ζημιώνεται, όπως εξήγησε ο γνωστός δικηγόρος. "Ο άνθρωπος αυτός προφανώς δεν ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία της δοσοποίησης της ποινής του και είπε ότι πόση είναι η ποινή μου συνολικά 2 χρόνια ή ένας χρόνος; Θα καθίσω μέσα να το εκτίσω για να μην έχω αυτή τη δοσοποίηση, δεν μπορώ να ανταποκριθώ για να πληρώσω την μετατροπή της ποινής μου. Έτσι και το δημόσιο βγαίνει ζημιωμένο γιατί δεν παίρνει χρήματα από τη μετατροπή. Τα πρόστιμα έχουν γίνει πλέον πολύ δύσκολα για να πληρωθούν.

Μπορεί να βγει 1 μήνας σε μια ποινή φυλάκισης σε ένα δυσθεόρατο ποσό μέχρι και τα 1.500 ευρώ με 3.000 ευρώ. Το πρόστιμο είναι 5 ευρώ ημερησίως και μπορεί να φτάσει αν δεν κάνω λάθος τα 150 ευρώ. Ανάλογα με το είδος της πράξης κλιμακώνεται και η μετατροπή της ποινής, για τα βαρύτερα αδικήματα η μετατροπή είναι πολύ μεγαλύτερη", σημείωσε.newpost.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...