Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Εχει καταλάβει με ποιον μιλάει ο Τσίπρας; «Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες στηρίζουμε ο ένας τον άλλον», είπε στον Γιλντιρίμ!


Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα σε μια επίσκεψη που γίνεται σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο», είπε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θυμισε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν ήταν επικοδομητική και όπως είπε: «…πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα για συνεργασία. Είναι πεποίθησή μας ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας είναι προς όφελος των δυο λαών». Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα: «Το προηγούμενο διάστημα και οι δύο χώρες μας, περάσανε δυσκολίες. Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάνουμε. Προσδοκώ να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα δεκαετιών και ακόμα περισσότερο προσβλέπω να τα αντιμετωπίσετε με θετικό τρόπο γιατί είστε μηχανικός όπως εγώ».


Ο Γιλντιρίμ παίρνοντας τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το καλωσόρισμα αναφέρθηκε σε ένα ρητό που έχουν στην Τουρκία: «Ο γείτονας χρειάζεται και την στάχτη που καίει ο γείτονας».


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...