Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! Υδράργυρος και βουνά των σκουπιδιών δοκιμάζουν τους πολίτες


Αποπνικτική είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα καθώς πολλές περιοχές δοκιμάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίας και την βρώμα και δυσωδία από τα βουνά των σκουπιδιών.

Μετά από έξι ημέρες, στην Αθήνα η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη με όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους κάδους. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει το Σαββατοκύριακο, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στους δήμους και κυρίως οι συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έτσι έχει γίνει αδύνατη η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Εκτός από τη δημόσια υγεία τα σκουπίδια πλήττουν και την εικόνα της Ελλάδας. Χιλιάδες τουρίστες αντικρίζουν τόνους απορριμμάτων ακόμα και στα πιο ιστορικά σημεία της Αθήνας.

Το θέμα θέμα των σκουπιδιών βρέθηκε στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης.

Συγκεκριμένα ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου , υπό τον πρωθυπουργό, με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη , τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεκτητικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ . Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Μάλιστα υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε συνάντηση προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.


«Καλούμε στις 12.00 την ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο για να παρουσιάσουμε τη νομοθετική πρόταση που ετοιμάζουμε» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, δήλωσαν ότι θα πάνε να παραλάβουν την πρόταση του υπουργού, κάνοντας ωστόσο λόγο για επικοινωνιακό τρικ…
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...