Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Κοιτάξτε πάνω: Ο Δίας και ο Κρόνος θα φωτίσουν τις νύχτες μας τον Ιούνιο
Το καλοκαίρι σύντομα φτάνει, όπως και οι μεγάλοι πλανήτες Δίας, Κρόνος, Αφροδίτη και Άρης.
Μην χάσετε το όλο και μεγαλύτερο φεγγάρι, καθώς πλησιάζει τον φωτεινό Δία στο νότιο ουρανό το βράδυ της 2ης Ιουνίου και στη συνέχεια που απομακρύνεται από τον πλανήτη στις 3 Ιουνίου. Ο σεληνιακός γείτονάς μας ταξιδεύει πάνω από το αστέρι Spica στις 4 Ιουνίου.
Ο μεγάλος, αέριος πλανήτης – που φαίνεται να επιπλέει μέσα από τον αστερισμό του Παρθένου τώρα – αυξάνεται τα απογεύματα του Ιουνίου και χτυπά νότια λίγο μετά τη νύχτα στις αρχές του μήνα.
Ο Κρόνος ξεκινάει την αντίσταση στις 15 Ιουνίου, καθώς ο δακτυλιοειδής πλανήτης θα βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο σύμφωνα με την οπτική της γης.
Στις αρχές του μήνα ανατέλλει γύρω στις 21:00, αλλά η ώρα αλλάζει για τις 20:20 μ.μ. (πριν ο ήλιος δύσει) στα μέσα Ιουνίου. Βρείτε τον αργότερα το βράδυ, χαμηλά στον νοτιοανατολικό ουρανό.
Στη συνέχεια ταξιδεύει νότια και μπορείτε να τον προλάβετε πριν από την ανατολή στα νοτιοδυτικά. Η πανσέληνος (9 Ιουνίου) θα είναι κοντά στον Κρόνο στις 9-10 Ιουνίου. Είναι η μικρότερη πανσέληνο του έτους.
Καλό ταξίδι στο γειτονικό μας Άρη για το καλοκαίρι. Από τη γήινη οπτική μας, ο Κόκκινος Πλανήτης θα είναι πολύ κοντά στον Ήλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο – όταν επιστρέφει στον πρωινό ουρανό.
Η Αφροδίτη ανεβαίνει στους ανατολικούς πρωινούς ουρανούς στις αρχές Ιουνίου, κατακτώντας λαμπρά τις κοσμικές καρδιές μας. Μέχρι τα μέσα του μήνα, ο πλανήτης είναι ελαφρώς λιγότερο φωτεινός.
Κοιτάξτε προς τα ανατολικά πριν την αυγή καθώς περπατάτε με το σκυλί σας ή κάνετε τζόκινγκ. Είναι δύσκολο να χάσεις τη Αφροδίτη. Το μισοφέγγαρο συναντά τον πλανήτη τα πρωινά στις 20 και 21 Ιουνίου.

Το άρθρο αρχικά δημοσιεύτηκε στο The Washington Post.


apocalypsejohn
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...