Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Λαμόγια και ρουφιάνοι οι συνηθισμένοι χειροκροτητές των καθεστώτων


φωτο από: insider.gr  

του Μιχάλη Χαιρετάκη

O άγιος Βερνάρδος του Κλερβό είχε γράψει πριν απο 1000 σχεδόν χρόνια,"L'enfer est plein de bonnes volontés ou désirs" η Κόλαση είναι γεμάτη απο καλές προθέσεις ή επιθυμίες, φράση που έφτασε μέχρι τις μέρες μας ως παροιμία "Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις".

Αφορμή για το άρθρο αυτό είναι το μπλοκάρισμα στο facebook ενος διαδικτυακού φίλου, υποτίθεται εξαιτίας μιας χιουμοριστικής φωτογραφίας που ανέβασε στον τοίχο του. Η επίμαχη φωτογραφία συνοδευόταν απο καυστικά σχόλια που δεν άρεσαν στους καλοθελητές λογοκριτές του 2017 πού συντονισμένα έσπευσαν να καταγγείλουν.

Η χούντα δεν έφυγε αγαπητοί αναγνώστες του άρθρου, είναι εδώ καμουφλαρισμένη με την προβιά της δημοκρατίας έτοιμη να κατασπαράξει όποιον γράφει κάτι μη αρεστό στο καθεστώς. Οι ίδιοι ρουφιάνοι και τα ίδια λαμόγια της επταετίας, αλλάζαν πλαστικές σημαίες κάθε φορά που ένα κόμμα φαινόταν οτι θα γινόταν κόμμα εξουσίας.

Αυτή είναι η μεγάλη αρρώστια της χώρας. Η αρρώστια κάθε δημοκρατίας. Δημοκρατιας χωρίς εισαγωγικά, γιατί με εισαγωγικά είναι η γύψινη δημοκρατία. Σε μια χώρα που ηθελημένα παραμελείται η παιδεία, σε μια χώρα που η ρουφιανιά αμείβεται και η λαμογιά μένει ατιμώρητη, ρουφιάνοι και λαμόγια μπαίνουν σε ένα μικρό κόμμα του 2-3% μόλις μυριστούν χρήμα, δόξα και εξουσία.

Τα ίδια λαμόγια και ρουφιάνοι που ντύθηκαν στα χρώματα της ελ-πήδας πριν λίγα χρόνια θα τα έβλεπες με τσέπες γεμάτες και πλαστικά λευκοπράσινα σημαιάκια. Εχθρός τους, η αριστεία, η πρόοδος, η κάθε αξία γιατί δεν έχουν μάθει να επιβιώνουν με αρετές. Εχουν μάθει να ρουφιανεύουν και να κλέβουν. Είναι τα περίφημα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος που δεν έχουν ιδεολογία. ¨Η μάλλον έχουν την ιδεολογία της κονόμας.

Είναι οι εμετικοί τύποι που θα τους δεις να λιβανίζουν το καθεστώς, να αραδιάζουν ψέμματα , προσπαθώντας να σε κάνουν να πεισθείς οτι ζείς στη Γη της Επαγγελίας αλλά είσαι ανίκανος να το αντιληφθείς, ενω οι ίδιοι, γάτοι ελίσσονται πτωχεύοντας ατιμωρητί τις επιχειρήσεις τους ή δαγκώνοντας άπληστα δημόσιο χρήμα.

Απο κοντά και οι ρουφιάνοι του καθεστώτος, άνθρωποι γλοιώδεις που προσπαθούν να φιμώσουν όποια φωνή, κρίνει, κατακρίνει και κάποιες φορές κράζει και ξεφωνίζει γελοίους πολιτικούς και πολιτικές.

Σημερα δε λογοκρίνουν τις εφημερίδες, οι εφημερίδες πια είναι υποτακτικές λόγω χρεών και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι φιμωμένοι, αν θέλουν ένα κομμάτι ψωμί. Δε λογοκρίνουν το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ετσι και αλλιώς η πίτα είναι ήδη μοιρασμένη και υπάρχει ομερτά μεταξύ των αντίπαλων κομμάτων ή συμψηφισμοι και αλληλοεκβιασμοί.

Το πρόβλημά τους είναι το, ακόμα, ελεύθερο διαδίκτυο, τα social media και η κάθε μικρή εστία ελεύθερης γνώμης και φωνής, απο ανεξάρτητους δημοσιογράφους και ανθρώπους σκεπτόμενους. γιατί χαλάει τη συνταγή, σπάει την ομερτά και βγάζει την πικρή αλήθεια.

Οτι ο βασιλιάς τις περισσότερες φορές είναι γυμνός, αλλά το χειρότερο είναι οτι είναι ηλίθια γελοίος.
freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...