Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Μάθετε τι έρχεται: Πως η τεχνητή νοημοσύνη επιλέγεται αντί των ανθρώπων (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Δημόπουλου

Κατά πολλούς θεωρείται εφαλτήριο για την είσοδο στη νέα εποχή που τόσο πολύ προπαγανδίζουν ΜΜΕ και πολιτικοί στις μέρες. Για άλλους αντιπροσωπεύει μία "διευκόλυνση" στην καθημερινή ρουτίνα των ανθρώπων, που νοσηροί κάθονται και λαμβάνουν τα επιδόματα της Νέας Τάξης.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και για πρώτη φορά η αντικατάσταση των ανθρώπων...ως μη λειτουργικοί εφαρμόζεται με ραγδαίους ρυθμούς.

"Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η πιο επαναστατική δύναμη που επηρεάζει την παραγωγικότητα στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών", λέει ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco.

"Όλοι στο Silicon Valley πιστεύουν ότι οι στατιστικολόγοι δεν υπολογίζουν σωστά την παραγωγικότητα που παρέχεται από το διαδίκτυο, αλλά δεν είναι αυτό", λέει ο John C. Williams. "Αντ 'αυτού, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε τώρα επηρεάζουν κυρίως τους τομείς της ψυχαγωγίας αντί να επηρεάζουν την παραγωγή μας σε εργοστάσια ή γραφεία".

Τα θετικά στοιχεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία πλησιάζει την πλήρη απασχόληση και ότι ο πληθωρισμός κινείται πιο ψηλά ώθησε την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει πρόσφατα τα επιτόκια για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες.

Η αμερικανική Fed ανακοίνωσε επίσης ότι θα προωθήσει σχέδια για τη σταδιακή συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου ομολόγων ύψους US4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Η αύξηση της παραγωγικότητας από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον χώρο της εργασίας είχε πολύ μεγαλύτερη επιρροή στην παραγωγική ικανότητα των ανθρώπων", επισημαίνουν οι αξιωματούχοι της FED, υπεραμυνόμενοι της σταδιακής εξάπλωσης της τεχνητής νοημοσύνης στις βιομηχανίες.

Επικαλούνται τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση από τη στιγμή που νέες τεχνολογίες εισήλθαν στις βιομηχανίες.

Ωστόσο καμία απολύτως σημασία δεν δίνουν στον ανθρώπινο παράγοντα και στα επακόλουθα πλήγματα, ένα από τα οποία θα είναι η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και κυρίως της αεργίας.

Όλοι απλώς θα γεννιούνται και θα μεγαλώνουν σε μία αυτοματοποιημένη κοινωνία, λαμβάνοντας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Οι τελικές προτάσεις έχουν υποβληθεί και ήδη τις βλέπουμε δειλά δειλά να εφαρμόζονται.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...