Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Υπερψηφίστηκαν προαπαιτούμενα και… «ψάρια»!


Υπερψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής και τα τελευταία -λέμε τώρα- προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της… δόσης μας!

Ογδόντα-τέσσερις βουλευτές καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα της τρέχουσας αξιολόγησης, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Ωστόσο οι (ν)τροπολογίες που μπήκαν σφήνα στο νομοσχέδιο για την αλιεία, το επισκίασαν και υποβάθμισαν τη σοβαρότητα του, με τα κόμματα να ασχολούνται με τις διαδικασίες τις Βουλής και τα προαπαιτούμενα.

Το καταστροφικό για την αλιεία μας νομοσχέδιο αφορά σε μια διεθνή συμφωνία και προβλέπει τη μετατροπή του «Γενικού Συμβουλίου Αλιείας για τη Μεσόγειο» σε «Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο». Πάλι έξοδα για αλλαγή ονομασίας θα έχουμε…

Σε αυτή τη συμφωνία συμμετέχουν κράτη της Μεσογείου, αλλά και διακρατικές ενώσεις όπως η ΕΕ, με σκοπό υποτίθεται τη «βιώσιμη διαχείριση» των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου, αλλά που στην ουσία εξυπηρετούν τις μεγάλες αλιευτικές επιχειρήσεις, καθώς και την ιχθυοκαλλιέργεια.

Το αποτέλεσμα της «Βιώσιμης Διαχείρισης» θα είναι το ίδιο και το αυτό με όλες τις άλλες ΄»Βιώσιμες Αναπτύξεις» που έχουμε δει μέχρι στιγμής, η εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων ψαράδων. Εδώ κυριολεκτικά ισχύει «μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό»…


Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα από το Κίνημα Επιβιώνουμεi-gata.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...