Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η "συμμετοχική δημοκρατία" της νέας εποχής


Του Άρη Δημόπουλου

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία ανέκαθεν αποτελούσε μέσο προώθησης όσων ετοίμαζε η Νέα Τάξη. Η ψευδαίσθηση της μάζας για δήθεν λαϊκή κυριαρχία, λειτουργούσε ανέκαθεν -τουλάχιστον στα νεώτερα χρόνια- ως μοχλός πίεσης για κάθε απόφαση εναντίον των ανθρώπων.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία φθίνει στις μέρες μας, ωστόσο οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να δώσουν τη "λύση", στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Η παρακάτω είδηση μας έρχεται (όλως τυχαίως) από τη Γαλλία, τη χώρα στην οποία "γεννήθηκε" ο νέος τύπος δημοκρατίας.

Είναι ενδεικτικό πως το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές οριακά ξεπέρασε το 51% στον πρώτο γύρο, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως στον δεύτερο γύρο που διεξάγεται σήμερα Κυριακή, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί σημαντικά.

Ήδη μερικές ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στη Γαλλία σήμερα, το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις στο 17%, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη Γαλλία.

Ο γαλλικός φαίνεται να έχει κουραστεί, διατρανώνουν συνεχώς οι πολιτικοί αναλυτές, προσπαθώντας να εξηγήσουν τα υπέρ του δέοντος ποσοστά αποχής τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές.Το φαινόμενο αυτό δεν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία, καθώς σε πολλές άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει το σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών παρουσιάζει σταθερά φθίνουσα πορεία.

Όταν αυτή η..."μόδα" του δημοκράτη πολίτη και πολιτικού τελειώσει, πλέον η παγκόσμια κυβέρνηση ανθρώπων που δεν θα είναι πολιτικοί θα βγει στο προσκήνιο.

Όλα για το "γενικό καλό", καθώς η λαοί έχουν πλέον κουραστεί και δεν θα θέλουν να πάρουν αποφάσεις για το οτιδήποτε.


el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...