Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Β.Πούτιν προς ΗΠΑ-Δύση: «Όποιο χέρι απλωθεί στην Κριμαία θα το κόψουμε»


Του Άρη Δημόπουλου

Έτοιμη για όλα είναι η "αρκούδα".

Ευθεία απειλή πολέμου προς κάθε κατεύθυνση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε νέα του τοποθέτηση προειδοποίησε τη Δύση να μην "καλοβλέπει" την χερσόνησο της Κριμαίας, περιοχή που αποτελεί και τη βάση των αντι-ρωσικών κυρώσεων.

"Αφού η Κριμαία έγινε πλήρες μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η στάση μας για αυτή την επικράτεια άλλαξε ριζικά. Αν δούμε μια απειλή για την επικράτειά μας - και η Κριμαία είναι η επικράτειά μας - εμείς, όπως και κάθε κράτος, θα υπερασπιστούμε την επικράτειά μας με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας ", δήλωσε ο Πούτιν στον Αμερικανό σκηνοθέτη Oliver Stone σε ένα τρίτο μέρος της συνέντευξης που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε επίσης να συντάξει παραλληλισμούς μεταξύ της Κούβας πυραυλικής κρίσης του 1962 και ενός περιστατικού του 2014, κατά το οποίο ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό κατέπεσε μετά από μία σειρά εκτόξευσης ρωσικών πυραύλων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Φυσικά η ρωσική ρητορική του άμεσου χτυπήματος δεν σταματάει να υφίσταται και όσο αφορά το μέτωπο της Βαλτικής, όπου το ΝΑΤΟ συνεχίζει να συσσωρεύει προκλητικά ολοένα και περισσότερα στρατεύματα.

Ωστόσο οι απειλές του Β.Πούτιν είναι ξεκάθαρες. Θα εισακουστούν άραγε;el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...