Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η μεγάλη αισχρή κλοπή για μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους και ανάπηρους - Ακόμη και άνεργοι άνθρωποι θα βρεθούν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ!


Τα κρατικά έσοδα πρέπει να αυξηθούν και η κυβέρνηση με τρικ αρπάζει χρήματα απ' όπου μπορεί.

Η ΑΑΔΕ κόβει επί της ουσίας σε χιλιάδες φτωχούς μισθωτούς, συνταξιούχους ή ακόμη και ανέργους και ανάπηρους ανθρώπους την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μετρώντας ως εισόδημα χρήματα τα οποία είναι κατά τα άλλα αφορολόγητα.

Χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν εισοδήματα χαμηλά και έχουν (κατά τα άλλα) δικαίωμα απαλλαγής 50% ή και 100% από τον ΕΝΦΙΑ θα βρεθούν να πληρώσουν φόρο για τα ακίνητα που διαθέτουν μόνο και μόνο γιατί θα υπολογιστεί στο όποιο εισόδημα έχουν κάποιο έκτακτο βοήθημα ή κοινωνικό εισόδημα.
Ακόμη και άνεργοι άνθρωποι θα βρεθούν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ καθώς υπολογίζεται ως εισόδημα το ποσό της αποζημίωσης που πήραν, ενώ φτωχοί μισθωτοί θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται λόγω του επιδόματος για τα τέκνα. Στο ίδιο “τσουβάλι” μπαίνει και το ΕΚΑΣ, αλλά και το εισόδημα τυφλών ή αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
Ενώ τα παραπάνω επιδόματα είναι αφορολόγητα και είναι αυταπόδεικτο πως δεν θεωρούνται εισόδημα καθώς δεν υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης όταν μιλάμε για τον ΕΝΦΙΑ η ΑΑΔΕ τα συνυπολογίζει!newsit.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...