Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Πως η κυβέρνηση στέρησε από την Ελλάδα μία μεγάλη ευκαιρία


Το πολυαναμενόμενο φιλμ «Wonder Woman»

δανείζεται και εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία!

Πρωταγωνίστρια της πλοκής είναι μια αρχαία Ελληνίδα αμαζόνα.

Στα 142 λεπτά του έργου η αρχαία Ελλάδα κυριαρχεί.

Ωστόσο, η ταινία δεν γυρίστηκε στην χώρα μας, αλλά στην Ιταλία.

Ο λόγος;

Όπως αναφέρει το Star, ο Τσαρλ Σόμερς, υπεύθυνος για την επιλογή των τοποθεσιών που βλέπουμε στο φιλμ, μίλησε αποκλειστικά στο Star και εξήγησε γιατί η Ελλάδα έχασε άλλη μια ευκαιρία να γεμίσει τα ταμεία της με πολλά λεφτά!

Το στέλεχος της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος αναφέρθηκε και στις σκοτεινές δοσοληψίες που ανάγκασαν το Χόλυγουντ να γυρίσει την πλάτη στην χώρα μας.

«Την περίοδο που η Ελλάδα βίωνε την τραπεζική κρίση, οι περισσότεροι ήθελαν μετρητά και όχι να τους καταθέσουμε τα λεφτά στην τράπεζα και αυτό εμπόδιζε τα οικονομικά της παραγωγής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσαρλ Σομερς, εννοώντας την επιβολή των capital controls Που επέβαλλε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τοποθεσιών της ταινίας «Wonder Woman» ένας άλλος λόγος που η ταινία δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα είναι… ο τοίχος της φορολογίας. Ένα εμπόδιο που συχνά συναντάνε όσοι ξένοι κινηματογραφιστές θέλουν να αξιοποιήσουν τα ελληνικά τοπία.

Με άλλα λόγια το αριστερόστροφο ελλαδικό Κράτος εμπόδισε άλλη μία μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα και τα λεφτά πήγαν αλλού.el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...