Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Έτοιμη η ελληνοσερβική συμμαχία για κάθε ενδεχόμενο στα Βαλκάνια


Η κίνηση που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Οι παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας με Σερβία γίνονται ακόμα στενότερες σε μια εποχή όπου οι συνθήκες στα Βαλκάνια είναι στο «κόκκινο». Από τη μία, ο αλβανικός επεκτατισμός που όλο μεγαλώνει με την ημέρα και από την άλλη ο απρόβλεπτος Ερντογάν που θα κάνει τα πάντα για να ισοσταθμίσει τα εδάφη που θα χάσει από την μελλοντική ίδρυση του Κουρδιστάν.

Ελλάδα και Σερβία, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», αντιδρούν και στέλνουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με την άσκηση «Γεράκι 2017» που έλαβε χώρα στον αερολιμένα της Ναϊσσού «Μέγας Κωνσταντίνος». Η άσκηση κράτησε για 10 ολόκληρες ημέρες (21-31 Μαΐου) και στόχος της ήταν η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της αμοιβαίας κατανόησης για τους στρατούς των δύο χωρών σε τακτικό επίπεδο.
Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής της Ειδικής Ταξιαρχίας της Σερβίας, Ταξίαρχος Ζόραν Velickovic και ο Διοικητής των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Φλάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σερβικός στρατός ιδιαίτερα μετά την απόσχιση του Μαυροβουνίου έχει δώσει μεγάλη σημασία στις ειδικές δυνάμεις, εξοπλίζοντάς τις με σύγχρονα υλικά και οπλισμό δυτικής προέλευσης και ΝΑΤΟϊκών διαμετρημάτων, όπως πολυβόλα και τυφέκια 5,56mm (Μinimi και G-36C, HK416, Steyr AUG αντίστοιχα), υποπολυβόλα MP5 και UMP9, πιστόλια USP και CZ99 (εγχώριας κατασκευής) καθώς και τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή Sako TPG.
el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...