Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Δεύτερος νεκρός από την επίθεση στην Τεχεράνη - Δεκάδες τραυματίες στη Βουλή και το μαυσωλείο του Χομεϊνί (upd)Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην νότια Τεχεράνη, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για άγνωστο αριθμό τραυματιών.

Τέτοιου είδους συντονισμένες επιθέσεις σε υψηλού συμβολισμού τόπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη ένας άνθρωπος ανατινάχθηκε προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο μαυσωλείο, εκ των οποίων ένας καμικάζι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον καμικάζι.

Στους χώρους του κοινοβουλίου, ένοπλοι, τρεις σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και ένα περίστροφο, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό, σύμφωνα με ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων, και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων κρατούνται όμηροι στο κοινοβούλιο.

Το κοινοβούλιο απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Το Ιράν είναι σύμμαχος του συριακού καθεστώτος απέναντι στους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος.Πηγή(upd) Ιράν: Επιθέσεις σε Βουλή και μαυσωλείο Χομεϊνί - 7 νεκροί και 4 όμηροι (VIDEO) 

Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για 4 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται υπό την απειλή όπλου στο κοινοβούλιο του Ιράν.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars στο μαυσωλείο του Χομεϊνί εξαπέλυσαν επίθεση 4 ένοπλοι πυροβολώντας ενώ ανατινάχθηκε γυναίκα-καμικάζι σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας δύο άτομα.

Δείτε βίντεο:


https://twitter.com/michaelh992/status/872367407620390913Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...