Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι


Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας, κυρίως το καλοκαίρι, είναι ότι θέτουμε αμέσως σε λειτουργία το κλιματιστικό.
Σύμφωνα με το natural healing magazine, αυτή η κίνηση είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς όταν το αυτοκίνητο παραμείνει στον ήλιο, με ζέστη και κλειστά παράθυρα, ακόμα και υπό σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό από 400-800 mg βενζολίου.
Το βενζόλιο είναι μία ιδιαίτερα τοξική χημική ένωση. Όταν εισπνέεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ταχυκαρδία, πονοκεφάλους, σύγχυση και αναισθησία, ακόμα και θάνατο.
Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο στον ήλιο, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, τα επίπεδα βενζολίου μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 2.000-4.000 mg, αριθμός που είναι 40 φορές μεγαλύτερος από το επιτρεπόμενο όριο.

Γι' αυτό το λόγο, τα αυτοκίνητα αναγράφουν στα εγχειρίδια χρήσης τους, ότι θα πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του κλιματισμού.

Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι πριν αρχίσει να ψύχει τον αέρα, το κλιματιστικό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.

Έτσι, καλό θα ήταν όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν δεν παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά “καμένου πλαστικού”, να ανοίγετε τα παράθυρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να θέτετε σε λειτουργία το κλιματιστικό.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...