Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Τσίπρας ως πολιτικός αρχηγός...τέλος!


Αλίκη Χατζή (facebook)

Τελευταία παρατηρείται μία μεγάλη και συντονισμένη από διάφορες πλευρές προσπάθεια να διασωθεί ο Αλέξης Τσίπρας ως πολιτικός Αρχηγός κάποιου περίεργου και ασαφούς «κεντροαριστερού χώρου» και, διαμέσου αυτού, ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικών στελεχών που συντηρεί ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την γνώμη μου … τζάμπα η προσπάθεια!

Είναι τέτοιος ο εγκλωβισμός του Τσίπρα και των συνεργατών του σε μια πολιτική που ανεβάζει συνεχώς το κοινωνικό κόστος της διαχείρισης της κρίσης και περιορίζει τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ώστε οι πολίτες καταλήγουν στην πλειοψηφία τους στο συμπέρασμα ότι το «Μνημόνιο Τσίπρα», το οποίο εφαρμόζεται σήμερα, είναι πιο επώδυνο από τα προηγούμενα.

Ο σημερινός πρωθυπουργός διεκδίκησε και πήρε την εξουσία ως ο πρωταγωνιστής του αντιμνημονιακού αγώνα και θεωρείται σήμερα από την κοινή γνώμη ως αυτός που επέβαλε το πιο επώδυνο μνημόνιο. Η άποψη των πολιτών για τον Τσίπρα μοιάζει καταδικαστική για την πολιτική προοπτική τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον θεωρείται πολιτικά υπεύθυνος για το πιο επώδυνο μνημόνιο, χάνει πολλούς αντιμνημονιακούς υποστηρικτές του, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή εκείνων που θεωρούν αναγκαία την προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις υποχρεώσεις, παρά το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Ο Τσίπρας κατέληξε να θεωρείται ο χειρότερος πρωθυπουργός της επταετούς κρίσης για μια σειρά από λόγους:

- Δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και η διάψευσή τους με την εφαρμογή ενός σκληρότερου μνημονίου προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις.
- Σκλήρυνε τη μνημονιακή πολιτική, σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν εξαντληθεί οι οικονομικές και κοινωνικές αντοχές εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Για όλους αυτούς, το νέο οικονομικό φορτίο που τους επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ασήκωτο.
- Παρά τα δύσκολα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν φαίνεται ακόμη το φως στο τέλος του τούνελ. Αντίθετα, το μνημόνιο Τσίπρα πήρε παράταση από τον Αύγουστο του 2018, οπότε ήταν προγραμματισμένη η ολοκλήρωση της εφαρμογής του, για το 2019 και το 2020 με την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων. Επομένως, στην αντίληψη πολλών πολιτών το μνημόνιο Τσίπρα δεν είναι μόνο υπερβολικά αυστηρό ή και σκληρό αλλά δεν φαίνεται να οδηγεί σε άμεσα θετικά αποτελέσματα σε ό, τι τους αφορά.

Συμπέρασμα: Η ηγετική ομάδα του Μαξίμου φαίνεται να χάνει την επικοινωνιακή, πολιτική μάχη σε όλα τα ζητήματα που η ίδια επέλεξε να προβάλει, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη δημοσκοπική και την πολιτική της φθορά. Είναι τέτοια η πολιτική αμηχανία του Τσίπρα και των συνεργατών του, ώστε αλλάζουν συνεχώς το πολιτικό τους αφήγημα, αναζητώντας την αναγκαία πολιτική συσπείρωση. Όποιος επιχειρήσει να τους βοηθήσει … θα χαθεί πολιτικά μαζί τους.φωτο από: http://s.kathimerini.gr/resources/2015-07/tsipras1--4-thumb-large.jpg


freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...