Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο μεγέθους Άρη θα μπορούσε να κρυφτεί στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος


Έχουν περάσει περίπου 11 χρόνια από τότε που ο Πλούτωνας υποβιβάστηκε στην κατάσταση του πλανήτη νάνο, αφήνοντας στα χέρια του ένα κενό μήκους 1470 χιλιομέτρων . Έκτοτε, το κυνήγι του Πλανήτη Χ - που μετονομάστηκε σωστά στον Πλανήτη 9 - έχει εξελιχθεί σε διεθνές κίνημα για να βρει ένα τέτοιο αντικείμενο στη ζώνη Kuiper πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα. Τώρα, οι επιστήμονες Kat Volk και Renu Malhotra από το Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα ανεβάζουν την προ-προτείνουν ότι ένα εντελώς διαφορετικό, δέκατο αντικείμενο πλανητικής μάζας κρύβεται κάπου στην ζώνη Kuiper. Είναι κάποιος που παρακολουθεί όλους αυτούς τους διάορους υποθετικούς πλανήτες;
Εδώ είναι αυτό που γνωρίζουμε σχετικά με αυτό το ανεξερεύνητο, ίσως πλανήτη: Σύμφωνα με το έργο των ερευνητών, το οποίο έχει δημοσιευτεί στην Astronomical Journal, αυτό   Το λεγόμενο "Planet 10" θα βρίσκεται σε περίπου 55 αστρονομικές μονάδες (AU), αν είναι πραγματικό, κάτι που είναι πολύ πιο κοντά από την εκτιμώμενη τοποθεσία του Planet 9, που πιστεύεται ότι βρίσκεται στην ζώνη Kuiper, αλλά περίπου 700 Η ομάδα μάζεψε τη μάζα του Πλανήτη 10 κάπου ανάμεσα στο Άρη και στη Γη, που καθορίστηκαν μελετώντας τις τροχιακές κλίσεις περίπου 600 παγωμένων σωμάτων στην περιοχή, γνωστές ως Κεφάλαια Κέπλερ (KBS). Διαφορετικά από τους οκτώ γνωστούς πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών, οι τροχιακές κλίσεις αυτών των συγκεκριμένων ΚΒΟ ήταν τόσο ασυνήθιστες ώστε κάτι άλλο θα έπρεπε να δουλέψει, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η βαρυτική ρυμούλκηση ενός δεκάτου πλανήτη Κατά προσέγγιση η μάζα του Άρη θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για το ασυνήθιστο τροχιακό τους επίπεδο.
"Η πιο πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματά μας είναι ότι υπάρχει κάποια αόρατη μάζα", δήλωσε σε δήλωσή του ο Volk, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και ο κύριος συγγραφέας της μελέτης. "Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, κάτι τόσο μαζικό όσο ο Άρης θα χρειαζόταν για να προκαλέσει τη στρέβλωση που μετρήσαμε".
Παρόλο που όλοι μας ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι να οδηγήσουμε το αμάξωμα Planet 10, ο αστρονόμος Caltech Konstantin Batygin - ο οποίος συνυπέγραψε ένα χαρτί πέρυσι που προτείνει την ύπαρξη του Planet 9 - λέει ότι πρέπει να αντλήσουμε τα διαλείμματα, τουλάχιστον για τώρα.
"Στο τέλος της ημέρας, το ηλιακό σύστημα έχει αρκετά ακίνητα, έτσι μπορείτε να γεμίσετε πολλά μικρά πράγματα σε αυτό", είπε στον Gizmodo. "Αυτό που [οι ερευνητές αυτοί] μιλούν δεν είναι ένα τεράστιο σώμα, έτσι είναι εύλογο για ένα σώμα που μοιάζει με το Άρη να υπάρχει στα 100 AU ή έτσι; Ναι. "Παρόλο που είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επειδή το αντικείμενο είναι πολύ μικρό, ίσως δεν ταιριάζει ούτε με τον επίσημο ορισμό ενός πλανήτη, καθώς θα πρέπει να καθαρίσει την τροχιά του από άλλα αντικείμενα - στην περίπτωση αυτή, τα ΚΒΟ.
"Τι πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή η εξήγηση;" συνέχισε ο Batygin. "Τρέχει το πρόβλημα ότι δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη."
Ο Batygin εξήγησε ότι οι έρευνες Catalina και Pan-STARSS θα έπρεπε να έχουν την ευαισθησία να ανακαλύψουν ένα αντικείμενο μεγέθους Mars κάπου στην ζώνη Kuiper. Αλλά η αναζήτηση ενός δέκατου πλανητικού αντικειμένου τόσο μικρό όσο αυτό σε μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο η ζώνη Kuiper μπορεί να μην δώσει σύντομα οριστικές απαντήσεις.
"Φυσικά, καμία έρευνα δεν είναι πλήρης", είπε ο Batygin. "Έχετε ζητήματα που εμφανίζονται όλη την ώρα και σας λείπουν ορισμένα τμήματα του ουρανού. Εάν ένα αντικείμενο κάθεται ακριβώς μπροστά από τον γαλαξία, θα μπορούσε να χαθεί απλά από μια άποψη που κανείς δεν παρατηρεί ποτέ, γιατί τόσα πολλά αστέρια στο παρασκήνιο είναι δύσκολο να διεξάγεις κάποια νόμιμη αναζήτηση.
Στην ιδανική περίπτωση, θα βρούμε τους πλανήτες εννέα και 10 σχετικά σύντομα, πριν το κενό της απώλειας του Πλούτωνα μας καταναλώνει όλους. Σοβαρά, η επιστήμη, need αυτό.el.upost.info
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...