Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες που σε κάνουν να ντρέπεσαι για τη χώρα σου - δυστυχώς να αναρωτιέσαι εάν της αξίζει η οδυνηρή κατάσταση, στην οποία έχει οδηγηθεί.


Υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες που σε κάνουν να ντρέπεσαι για τη χώρα σου - δυστυχώς να αναρωτιέσαι εάν της αξίζει η οδυνηρή κατάσταση, στην οποία έχει οδηγηθεί. Για παράδειγμα, αυτοί που σχολιάζουν τις αναρτήσεις με μία απίστευτη αγένεια, η οποία κυριολεκτικά εξοργίζει - παρά το ότι ο σκοπός τους είναι η ανταλλαγή απόψεων, ενώ ποτέ δεν ισχυρισθήκαμε ότι κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια ή ότι δεν κάνουμε λάθη και εσφαλμένες εκτιμήσεις.

Θα μπορούσε βέβαια να αντιτάξει κανείς ότι, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τέτοιους ανόητους ανθρώπους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το διαδίκτυο για να εκφράσουν τα συμπλέγματα τους και δεν σέβονται καθόλου τους συνανθρώπους τους - ιδιαίτερα με αυτούς που είναι φανατικοί με ορισμένα πολιτικά κόμματα, επιτιθέμενοι στους υπολοίπους και αρνούμενοι να δεχθούν πως υπάρχουν και άλλες απόψεις.

Εν τούτοις, θα ήταν σαν να αποδεχόμαστε πως έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, παρά το ότι έτσι θεωρούν τη δημοκρατία συνώνυμη με την ασυδοσία - πιστεύοντας ότι μπορούν να προσβάλλουν με τις εκφράσεις τους όλους όσους συμμετέχουν σε μία πολιτισμένη συζήτηση, χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου.

Ασφαλώς όμως δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα, ενώ όλοι γνωρίζουν πως ο χειρότερος αναλφάβητος, ο πλέον αμόρφωτος είναι αυτός ακριβώς που έχει μία τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους άλλους - κάτι που σημαίνει ότι, ο αγενής παραμένει αμόρφωτος ακόμη και αν έχει δεκάδες πτυχία.

Vassilis Viliardos
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...