Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Κομισιόν: Εξετάζονται οι δυνατότητες στήριξης της ΛέσβουΤις δυνατότητες στήριξης της Λέσβου και των κατοίκων της εξετάζει η Κομισιόν, αναμένοντας παράλληλα μια αναφορά για τις επιπτώσεις του σεισμού της Δευτέρας, σύμφωνα με τον επίτροπο Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Χτες, στο άκουσμα των νέων για το σεισμό, επικοινώνησα με τον δήμαρχο της Λέσβου κύριο Γαληνό, και του μετέφερα ένα μήνυμα συμπαράστασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά από τον Πρόεδρο Γιούνκερ, θέτοντας στις υπηρεσίες του τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουμε, για να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος τόνισε πως το νησί της Λέσβου που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια κάτω από την πίεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων, «δεν είναι μόνο του»:

«Πριν από λίγο καιρό μας επισκέφτηκε ο δήμαρχος του νησιού στις Βρυξέλλες, μαζί με τους δημάρχους των άλλων τεσσάρων νησιών, όπου είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά και με όλους εμάς, και πήραν τη διαβεβαίωση ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλευρό τους» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Τα νησιά δεν είναι μόνα τους όπως και η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» επανέλαβε ο κ. Αβραμόπουλος.Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...