Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Gay parade ή αλλιώς...κίνημα αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Δημόπουλου

Ότι και να δούμε πλέον δεν μας κάνει εντύπωση στις ΗΠΑ, όπου σε πολλές Πολιτείες εξακολουθούν να βγαίνουν εντελώς..."αυθόρμητα" στους δρόμους και να διαμαρτύρονται κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του.

Αυτό γίνεται και στην περίπτωση του Λος Άντζελες, με το κύμα διαδηλώσεων να έχει διαφορετική υφή και χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Ιουνίου θα αντικατασταθεί η παρέλαση Gay Pride Parade του Λος Άντζελες εναντίον του Προέδρου Donald Trump, με το κίνημα αντίστασης (Resist Rally).

Μία άλλη εκδοχή των δικών μας...αγανακτισμένων. «Όταν έρχονται για έναν από μας, έρχονται για όλους μας. Συμμετάσχετε στην αντίσταση στο ResistMarch.org ", διαβάζεται ένα banner στην ιστοσελίδα της πορείας. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. στη γωνία της λεωφόρου Hollywood και της Highland Avenue.

«Ήρθε η ώρα να σταθούμε όλοι μαζί, σαν ένα, και να αντισταθούμε», διατρανώνουν τα κυρίως νεαρά μέλη του κινήματος. Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της Νότιας Καλιφόρνιας (SCPR) ανέφερε ότι η πορεία θα τελειώσει με το φεστιβάλ Λ. Α. Pride στο West Hollywood.


Για πολλούς το κίνημα αυτό δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα με τα υπόλοιπα παρόμοια που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί προκειμένου να βάλλουν εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο αυτή φορά θα έχουν έναν πιο...απελευθερωτικό χαρακτήρα, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το καθιερωμένο και στην Ελλάδα πλέον Gay Pride Parade.

Κι εις ανώτερα...

el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...