Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΕΜΕΙΣ;


Σύμφωνα με πηγές από τον τουρκικό και τον ιρανικό τύπο, τρεις τουρκικές εταιρείες, οι οποίες δεν κατονομάζονται, υπέγραψαν χθες συμφωνία με το Ιράν για την κατασκευή και την πώληση πλοίων συνολικής αξίας 95 εκατ. δολλαρίων. Η ναυπήγηση, βάσει της συμφωνίας, θα πραγματοποιηθεί στην Khorramshah, στο ΝΔ Ιράν.

Μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, το Ιράν καταβάλλει προσπάθειες να εκσυγχρονίσει τον στόλο και τα ναυπηγεία του, μέσω σύναψης συμφωνιών με ξένες μεγάλες εφοπλιστικές και κατασκευαστικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η ιρανική SHIPBUILDING AND OFFSHORE INDUSTRIES COMPLEX CO (ISOICO), η μοναδική ναυπηγό-κατασκευαστική εταιρεία στη χώρα, έχει καταρτίσει ένα πενταετές πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σύναψη συμφωνιών με διεθνείς εταίρους.

Στόχος είναι αποκτήσει τεχνογνωσία, να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό και να εκσυγχρονίσει τον κύκλο εργασιών στα ναυπηγεία της χώρας, με στόχο το Ιράν να ενταχθεί, σε χρονικό ορίζοντα ετών, στις πέντε πρώτες ναυπηγο-κατασκευαστικές χώρες παγκοσμίως.
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Στην Ελλάδα παρότι έχουμε τόσο εγκαταστάσεις όσο και εξιδεικευμένο επιστημονικό αλλά και τεχνικό προσωπικό, δεν έχουμε βρει ακόμη λύση για το πως θα τα σώσουμε από το «λουκέτο». Μήπως με επαφές σε κρατικό επίπεδο που μπορούν να αποφέρουν συνεργασίες;thinknews.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...