Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Τι σημαίνει η ανακατάληψη της Maskanah τώρα που όλοι κτυπάνε το «κακό» Κατάρ (βίντεο)


Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Με την ανακατάληψη της στρατηγικής πόλης Maskanah στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου από τον συριακό Στρατό η ομώνυμη περιφέρεια επέστρεψε ολοκληρωτικά στην κυβέρνηση της Δαμασκού και λόγω της «αποβολής» του «κακού» πλέον Κατάρ από την διεθνή νομιμότητα διαφαίνεται πως η Δύση όντως θα σταματήσει κάθε εφοδιασμό οποιασδήποτε ισλαμιστικής ομάδας στην μαρτυρική χώρα.

Η πολύ σημαντική αυτή εκστρατεία κράτησε πάνω από δύο εβδομάδες και οι μαχητές της ISIS εκτοπίστηκαν προς την περιφέρεια της Al-Raqqa

Οι συριακές ΕΔ απελευθέρωσαν βίντεο από τις επιχειρήσεις όπου φαίνεται η εκτενής χρήση της Αεροπορίας, βαρέως πυροβολικού και ATGMs κατά των θέσεων του ISIS.

Στρατηγικά όλα αλλάζουν για την κυβέρνηση της Δαμασκού καθώς με την κατάληψη της Maskanah άνοιξε ο δρόμος ταυτόχρονα και για την Deir Ezzor αλλά και για την Ράκκα.

Στην Ράκκα όμως φαίνεται πως το προβάδισμα το έχουν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις.

Εν τέλει επετεύχθη και η προστασία της Παλμύρας από βορρά. Πλέον από την περιφέρεια της Χομς έχει ξεκινήσει απρόσκοπτα η εκστρατεία για την προώθηση στην Deir Ezzor

Το «στρίμωγμα» του Κατάρ επί του πρακτέου σημαίνει ότι τώρα που βρέθηκε ο «χρήσιμος ηλίθιος» πάνω στον οποίο ΗΠΑ και Δύση θα φορτώσουν το αμάρτημα της δημιουργίας και του εξοπλισμού του ISIS οι ισλαμιστές ως δια μαγείας θα πάψουν να λαμβάνουν οπλισμό και εφόδια από «άγνωστους» αποστολείς.


el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...