Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Καλλιτέχνες, πρόεδροι, κληρικοί: 238 συλλήψεις παιδόφιλων στις ΗΠΑ στην επιχείρηση Broken Heart III


Ένας μοναχός από το Riverside και ένας Αυστραλός που ήθελε να αγοράσει ένα αγόρι ηλικίας 6 ετών ήταν μεταξύ 238 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διήμερης επιχείρησης με στόχο κυνηγούς παιδιών στη νότια Καλιφόρνια, δήλωσαν αξιωματούχοι την προηγούμενη Δευτέρα, μεταδίδει η LA Times.

Η επιχείρηση “Broken Heart III”, που διεξήχθη από την Task Force της Περιφερειακής Διαδικτυακής Εγκληματικότητας εναντίον Παιδιών στο Λος Άντζελες, στόχευε στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, την παιδική πορνεία, τον σεξουαλικό τουρισμό και την κατοχή και διανομή παιδικής πορνογραφίας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Matt Blake του Αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.

Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ”σκούπας” τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν καλλιτέχνες, ηγέτες κοινοτήτων, επαγγελματίες και μέλη του κλήρου, είπε ο John Reynolds, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος για τις έρευνες της Homeland Security.

“Η συχνότητα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών έχει φθάσει σε εκπληκτικές διαστάσεις”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του νόμου, οι συλλήψεις υπογραμμίζουν πόσο σημασία έχει οι οικογένειες να διατηρούν ανοιχτό διάλογο σχετικά με την ασφάλεια του Διαδικτύου.

“Οι γονείς και τα παιδιά πρέπει να έχουν ειλικρινείς συνομιλίες για το πώς θα παραμείνουν ασφαλείς στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο Reynolds.

Τα παιδιά και οι έφηβοι, όπως είπε, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο και σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου οι κυνηγοί συχνά αναζητούν θύματα.

Η ομάδα εργασίας του Λος Άντζελες είναι ένα από τα 61 προγράμματα σε εθνικό επίπεδο που χρηματοδοτούνται από το Γραφείο Δικαιοσύνης και Πρόληψης Δικαιωμάτων των ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Δημιουργημένη το 2014, η Επιχείρηση Broken Heart παρέχει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις ομάδες εργασίας την ευκαιρία να συνδυάσουν πόρους και εργαλεία έρευνας για τον εντοπισμό αρπακτικών παιδιών.

Η αστυνομική υπηρεσία εγκλήματος του Διαδικτύου του Τμήματος Αστυνομίας του Λος Άντζελες εξυπηρετεί περίπου 300 εντάλματα ετησίως για την αναζήτηση υπόπτων παιδικής πορνογραφίας. Σε ένα πολυώροφο κτίριο στο Long Beach, 11 αξιωματικοί αναθεωρούν κατά μέσο όρο 350 περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας το μήνα.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ιατροδικαστικό εξοπλισμό μέσα σε ένα κινητό εργαστήριο εγκλήματος που ονομάζεται “The Beast” για να σαρώσουν σκληρούς δίσκους για οποιεσδήποτε παράνομες εικόνες.

Τον Μάιο, ο Michael Quinn, 33 ετών, ταξίδεψε από την Αυστραλία στο Λος Άντζελες για να ολοκληρώσει μια συμφωνία για να αγοράσει ένα 6χρονο αγόρι για σεξ, σύμφωνα με το γραφείο δικηγόρου των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες.

Μυστικοί πράκτορες συνάντησαν τον Quinn σε ένα site κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε ανακοινώσει ότι ήθελε «να συναντηθεί με έναν μπαμπά που μοιράζεται τον μικρό του», σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

“Ο Quinn εξήγησε στον μυστικό πράκτορα ότι ελπίζει να συναντήσει ‘άλλους διεστραμμένους’ στις ΗΠΑ και τελικά συμφώνησε να πληρώσει έναν διακινητή 250 δολάρια για να του παράσχει ένα νεαρό αγόρι με το οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί σε παράνομο σεξ”, σύμφωνα με το Γραφείο του δικηγόρου των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες.

Ο Quinn πήγε σε ένα ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, όπου σχεδίασε να συναντηθεί και να πάρει μέρος με τρείς άλλους παιδόφιλους και να εμπλακεί σε σεξ με αγόρια, δήλωσαν οι εισαγγελείς. Αντ ‘αυτού, μυστικοί πράκτορες περίμεναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Αφού ο Quinn έδωσε χρήματα σε έναν πράκτορα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως διακινητής για σεξ, οι αρχές επιβολής του νόμου εισήλθαν στο δωμάτιο και τον συνέλαβαν, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Εβδομάδες αργότερα στο Riverside, οι αρχές συνέλαβαν τον Kounzong Saebphang, 26 ετών, μοναχό, στο σπίτι του στη Βουδιστική Μονή του Wat Lao στο Riverside.

Οι αρχές διερεύνησαν τον Saebphang από πέρυσι, όταν έλαβαν πληροφορίες ότι πιθανόν να διανέμει παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελέα του Riverside County.

Όταν ομοσπονδιακοί ερευνητές έψαξαν το μοναστήρι, βρήκαν τουλάχιστον ένα ψηφιακό μέσο που περιείχε παιδική πορνογραφία στα υπάρχοντά του, είπαν οι εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι διέδιδε επίσης παιδική πορνογραφία σε άλλο άτομο μέσω ενός ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.offtherecord.net.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...