Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ενώ οι ΗΠΑ ρίχνουν βόμβες, η Κίνα ρίχνει 2 δις δολάρια για την ανοικοδόμηση της Συρίας κι η Μόσχα παίρνει τα πετρέλαια


Με σχεδόν όλες τις γέφυρες του ποταμού Ευφράτη στη Συρία να έχουν καταστραφεί από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εν μέσω μιας ευρύτερης "προσπάθειας" να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, η Κίνα συμφώνησε με τη συριακή κυβέρνηση να επενδύσει δύο δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή βιομηχανικών πάρκων σε ολόκληρη τη χώρα στα πλαίσια της αποκατάστασης της υποδομής της χώρας που έχει υποστεί βαρύτατες ζημιές εξαιτίας του πολέμου.

Η συμφωνία επικυρώθηκε στην πρώτη εμπορική έκθεση στο Qin Yong στις 9 Ιουλίου και επιτρέπει στις κινεζικές εταιρείες να αρχίσουν να κατασκευάζουν 150 τέτοια πάρκα.

"Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν παρείχαν σημαντική υποστήριξη στη Συρία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης. Ως εκ τούτου, αυτές οι τρεις χώρες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της Συρίας", δήλωσε ο συριακός πρεσβευτής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επί του θέματος.

Άλλες συμφωνίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο κι επιτρέπουν σε ρωσικές ενεργειακές εταιρείες να εκμεταλλεύονται τις πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας, πολλές εκ των οποίων απελευθερώθηκαν τους τελευταίους μήνες από την ISIS.freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...