Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

«Οι Ελληνικές Ρίζες» της Αμερικής κρατούν ζωντανές τις ρίζες του ελληνισμού (βίντεο)


Ζωντανές κρατά τις ρίζες του ελληνισμού η ομογένεια, και αυτό μας το αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά οι Έλληνες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μέσα από διάφορες δράσεις αναδεικνύουν το μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης και το μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές. Ο Οργανισμός «Ελληνικές Ρίζες» (Hellenic Roots) διοργάνωσε την εκδήλωση «Ο κύκλος της ζωής» την Παρασκευή 30 Ιουνίου στην αίθουσα «Queens Theatre» στο Flushing Meadows Park της Νέας Υόρκης.

Πάνω από 400 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση ενώ 175 παιδιά συμμετείχαν σε αυτήν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, ο ιδρυτής και διευθυντής του Οργανισμού «Ελληνικές Ρίζες», Πέτρος Φουρνιώτης, εξήγησε σε συνέντευξή του πως «οι “Ελληνικές Ρίζες” έχουν τρία τμήματα. Το ένα τμήμα είναι τρία χορευτικά με περίπου 70 παιδιά στο Whitestone, το δεύτερο τμήμα είναι στο Κλέινβιλ του Λονγκ Άιλαντ, και επίσης έχουμε και το τμήμα της Αστόριας το οποίο είναι στον δικό μας χώρο τον οποίο νοικιάζουμε, σαν πολιτιστικό κέντρο. Είναι ένας χώρος στον οποίο κάνουμε πρόβες, συγκεντρώνονται τα παιδιά τα οποία δεν μαθαίνουν μόνο ελληνικούς χορούς, αλλά ελληνική μουσική, παραδοσιακά όργανα, ελληνική γλώσσα κτλ.».(Βίντεο: Εθνικός Κήρυκας)

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για τον Οργανισμό, και αυτό διαπιστώνεται από το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο θα προστεθούν άλλα δύο τμήματα, στο Μπρούκλιν και το Μανχάταν, κι έτσι ο αριθμός των μελών των τμημάτων θα φτάσει στα περισσότερα από πεντακόσια παιδιά. «Υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον, και φέτος δυστυχώς επειδή ήταν μετρημένες οι θέσεις έπρεπε να πούμε όχι σε κάποια παιδιά και τα βάλαμε σε κατάλογο αναμονής», είπε στον Εθνικό Κήρυκα ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Τα μέλη συμμετέχουν πληρώνοντας εξάμηνη συνδρομή, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στις «Ελληνικές Ρίζες» οι γονείς, που ήταν κάποτε μαθητές, φέρνουν τα παιδιά τους και έτσι συμμετέχουν όλοι μαζί στις παραστάσεις.Φωτογραφίες: Κώστας Μπέη / Εθνικός Κήρυξ.

pontos-news.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...