Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Τέλος οι τζιχαντιστές από το Ιράκ - Έχασαν και τη Μοσούλη - Οι τρομοκράτες έπεφταν στον ποταμό Τίγρη για να γλιτώσουν

 

Την απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη χώρα ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι - Πάνω από 1.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στη διάρκεια της 8μηνης μάχης

Το ένα προπύργιο μετά το άλλο χάνουν οι τζιχαντιστές, οι οποίοι έχασαν εξ ολοκλήρου τη βάση τους στο Ιράκ, με την απώλεια της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη χώρα, την οποία κρατούσαν υπό καθεστώς ομηρίας για πολλά χρόνια. Η μάχη των κυβερνητικών στρατευμάτων με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους διήρκεσε τουλάχιστον οκτώ μήνες, στη διάρκεια των οποίων χιλιάδες άμαχοι έπεσαν θύματα τόσο της βιαιότητας των τζιχαντιστών, οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν ως φυσική ασπίδα, όσο και των βομβαρδισμών από τις συμμαχικές δυνάμεις, ως παράπλευρες απώλειες.

Σύμφωνα με δήλωση Ιρακινού αξιωματούχου, τουλάχιστον 1.000 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μαχών στη Μοσούλη, ενώ ο απολογισμός για τις απώλειες των αμάχων δεν έχει γίνει, αν και αναμένεται να αναδείξει την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατούσε.Οι Ιρακινοί που απελευθερώθηκαν και οι στρατιώτες της κυβέρνησης ξέσπασαν όλοι μαζί μετά την ολική απελευθέρωση της πόλης, η οποία αποτελεί σύμβολο για το Ιράκ, ενώ η νίκη αυτή καθ' αυτή αποκτά τεράστια σημασία στη μεγάλη μάχη κατά του τρομοκρατικού δικτύου.

Την απελευθέρωση της πόλης ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ο οποίος έσπευσε στη Μοσούλη για να περπατήσει στους ελεύθερους πλέον δρόμους της.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές,, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στον ποταμό Τίγρη έπεσαν τζιχαντιστές που έχουν εγκλωβιστεί την πόλη της Μοσούλης, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν.Επίσης, έγινε γνωστό ότι μία ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη της Μοσούλης, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδότησε την έναρξη της πτώσης του τελευταίου θύλακα άμυνας των τζιχαντιστών.

Ακόμη, χθες, Σάββατο, οι τελευταίες θέσεις άμυνας των τζιχαντιστών έγιναν στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών, αλλά και σφοδρών πυρών πυροβολικού, σύμφωνα με την μαρτυρία τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters.protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...