Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Κύπρος αγνοουμένων και ζώντων που σιωπούν...


ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ
Κύπρος  αγνοουμένων ...
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!!!
επίμονες αναμνήσεις που αρνούνται να σβηστούν, τις θυμάσαι και κλαις, τι σημαίνει Αγνοούμενος? Είναι ένας ζωντανός χωρίς σώμα  Ένα σώμα χωρίς ψυχή  Μια φωνή που δεν ακούεται, αλλά είναι πάντοτε παρούσα. Μια ανάμνηση που αρνείται να φύγει γιατι δεν γνωρίζεις για την τύχη του Αγαπημένου σου Ήρωα γιατί 43 χρόνια βασάνισε πολύ την ψυχή σου. Όμως μας μένει η μνήμη τους και το ανεξίτηλο παράδειγμα τους και η ιερά υποχρέωσης μας για την διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου Ήρωα Αγνοουμένου μας.. Αυτές τις μέρες γίνεται παλλαικό προσκλητήριο Γενναίων. Κι Υπάρχω Ανάμεσα σε τόσους ταφους Ηρώων επιγραφόμενους και μη << Ω ξείν αγγελλειν>> και σε τύμβους Γνωστών και Αγνώστων <<<δια χρόνου πλήθος>>> οστών καθηγιασμένων
δια την Ελευθερίαν Πεσόντων.
Αυτά τα τα οστά των Ηρώων μας που έχουν ανευρευθεί και άλλα που αναζητούνται σε γνωστούς και άγνωστους τάφους κι αν έχουν σπάσει από τα χτυπήματα ,από τους ανέμους και τις βροχές σκόπιμα, φέρουν το σώμα ενός Αντρειωμένου Αγωνιστή ,το σώμα της Αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας,ενός Αγωνιστή που πολέμησε χιλιάδες ορδές των ιμπεριαλιστών εισβολέων του Αττίλα.
Από τους εισβολείς έχουν μεταφερθεί πολλοί αγνοούμενοι σε άγνωστους τόπους.Στη Βοσνία πολλά θύματα είχαν πυροβοληθεί στην πλάτη ,στη Ρουάντα πολλά πτώματα είχαν τα χέρια υψωμένα στο πρόσωπο ,σαν για να προφυλαχθούν απο τη ματσέτα .Σε ένα τάφο υπήρχαν δεκάδες νεκροί που έφεραν όλοι τραύμα στη κνήμη -οι σφαγείς τους έκοβαν τον αχίλλειο τένοντα αφηγούνται επιζήσαντες. Έτσι τα θύματα συνεχίζουν να έχουν φωνή και οι νεκροί μπορεί να αφηγηθούν το μαρτύριο τους ,οι δικοί μας πολλά μπορούν να αφηγηθούν.....Οι νεκροί δεν μιλούν οι επιζήσαντες σωπαίνουν γιαυτό οι τραγωδίες επαναλαμβάνονται.

Αντώνης Σκαλιστής Αδερφός Αγνοουμένου 211 ΤΠ ΤΡΑΧΩΝΑΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

malkidis.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...