Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Πολύ ακριβά πληρώνει η Ελλάδα τους μεγάλους οδικούς άξονες, γράφαμε χρόνια τώρα με αφορμή το υπέρογκο κόστος ανά χιλιόμετρο για την κατασκευή δρόμων που ξεπερνούσαν μάλιστα τα 10 εκ. για 1.000 μέτρα!

Θυμίζουμε ότι από το 2012 και το 2014 η απολογιστική έκθεση της Ε.Ε. διαπίστωνε ρεκόρ ακρίβειας, υπερβάσεων του αρχικού προϋπολογισμού, που φτάνουν ακόμη και στο 100% του ποσού που αρχικά είχε προβλεφθεί. Όλα αυτά καθώς το κόστος για την εκ νέου κατασκευή του Παραδείσια-Τσακώνα ήταν τεράστιο από την εποχή ακόμα που υπουργός ήταν ο κ. Σουφλιάς. Μάλιστα εργολάβος από εταιρία σκυροδέματος όταν κατέρρευσε ο δρόμος μας εξομολογήθηκε ότι ήρθαν φορτία νωπού σκυροδέματος κι έριχναν υλικό στην καταβόθρα που άνοιξε ο δρόμος...χωρίς να γεμίζει ποτέ!!!

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΌΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ

Νωπές είναι οι μνήμες μας από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων για την σήραγγα στο Αρτεμίσιο που είχε κατασκευαστεί η μισή για να παραδοθεί το νέο ρεύμα κυκλοφορίας πολλά χρόνια αργότερα.Η έκθεση για την αποδοτικότητα και το κόστος των μεγάλων έργων καταγράφει βήμα προς βήμα το κόστος, από τις χωματουργικές εργασίες έως την ηλεκτροδότηση δεκάδων έργων ανά την Ε.Ε. που χρηματοδοτήθηκαν από κονδύλια του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Διαπιστώνεται μία τεράστια «ψαλίδα», όχι μόνο ανάμεσα σε οδικούς άξονες εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχει έργο που κόστισε 65 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο και είναι το ακριβότερο πανευρωπαϊκά με τεράστια διαφορά και άλλος αυτοκινητόδρομος που στοίχισε μόνο 1 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο και είναι από τους φθηνότερους της ευρωπαικής κοινότητας. Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τις δρόμους έβγαλες τώρα!
                                ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

 

ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ τάσεις παρουσιάζει η επισκεψιμότητα στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου από το Καλονερό μέχρι την παραλία Στομίου Φιλιατρών τόσο από εγχώριους τουρίστες όσο και ευρωπαίους με κοινή διαπίστωση όλων φέτος να είναι ότι η τουριστική περίδος να ξεκίνησε νωρίτερα...
Η ιδιωτική πρωτοβουλία πάντως στηρίζει δράσεις για εναλλακτικό ή θεματικό τουρισμό ι στην Τριφυλία καθώς οι επαγγελματίες του χώρου προσφέρουν συνδυασμένα πακέτα διακοπών για διαμονή. Ωστόσο η Τριφυλία που διαθέτει τεράστιες δαντελωτές ακτές, περιλαμβάνει πλούσιο ορεινό όγκο με μοναδικές φυσικές ομορφιές, με πολλά μνημεία αρχαιολογικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, δεν έχει αναδειχθεί όσο πρέπει, τονίζει μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης μονάδας Νίκος Κανελλάκης σημειώνοντας ότι οι ιδιωτική πρωτοβουλία έχει κάνει μικρά θαύματα στην περιοχή. 
ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Από την άλλη πλευρά μιλώντας με εμπόρους και πολίτες διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο της Δημοτικής Αρχής,  μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και ιδιωτών που ασχολούνται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε η Τριφυλία να καταστεί ελκυστικός προορισμός, χειμώνα και καλοκαίρι.
Σημειώνουμε ότι η κίνηση στο Καλονερό έχει αυξηθεί φέτος λόγω Ρώσων και ευρωπαίων τουριστών μαζί με Έλληνες κατά 12% περίπου και στην Κυπαρισσία με το ίδιο μείγμα τουριστών χάρη στις αμμώδεις παραλίες που προσφέρουν αναψυχή με ξαπλώστρες η κίνηση τονώθηκε περίπου 10% περισσότερο από άλλες χρονιές. Καταλήγοντας όπως εξηγούν οι αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς η περιοχή έχει πολλά ακόμα να αναδείξει σε όλους τους τομείς και την φιλοξενία. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                             
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ 2 ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Τριφυλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση δύο σημαντικών οδικών έργων στην περιοχή υπέγραψε στο Δημοτικό μέγαρο, δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.
Τα έργα αφορούν την «Βελτίωση – Συντήρηση οδού: 9η εθνική οδός – Ράχες -Αρχαιολογικός Χώρος Περιστεριάς Δήμου Τριφυλίας προϋπολογισμού: 245.000 ευρώ» και την «Βελτίωση – Συντήρηση οδού: 8 η επαρχιακή οδός – Μονή Κατσιμικάδας Δήμου Τριφυλίας» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Τα έργα έχουν ως φορέα υλοποίησης την περιφέρεια η οποία επιβλέπει και χρηματοδοτεί τα συγκεκριμένα έργα. Γ.ΜΠ.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...