Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Γαριδάκια: Ξέρετε από τι φτιάχνονται και τι έχουν μέσα; Καλύτερα να μην μάθετε


Τα γαριδάκια αποτελούν τον πιο λαχταριστό πειρασμό για μικρούς, αλλά και μεγάλους πολλές φορές! Η γεύση που καταλαβαίνουμε συνήθως είναι αυτή του τυριού και του καλαμποκιού … Τι έχουν μέσα όμως; Όχι πάντως…τυρί και καλαμπόκι!

Μαλτοδεξτρίνη: Ένας πολυσακχαρίτης, ένα είδος υδατάνθρακα που παράγεται από άμυλα του αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι και μπαίνει στα σνακ για να τα διογκώσει!

Μηλικό οξύ: Μπαίνει ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί ή αλλοίωση των τροφίμων.

Οξικό νάτριο: Αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας.

Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα: Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για να αντισταθμίσουν την έλλειψη των φυσικών συστατικών.


Τεχνητά χρώματα – χρωστικές: Για να κάνουν το σνακ ελκυστικό στον καταναλωτή!

Ενισχυτικό γεύσης (άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές.



Πηγή: daddy-cool.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...