Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ» ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ! «Χαράτσι» σε όσους πάνε στο γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν «κερατιάτικα»…


Ακριβές για τους φορολογούμενους θα είναι στο εξής οι συναλλαγές για πληρωμές φόρων και τελών στα γκισέ των τραπεζών.

Αιτία είναι η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων να περικόψει 10 εκατομμύρια ευρώ από τις προμήθειες που πληρώνει μέχρι σήμερα στις τράπεζες για την είσπραξη των φορών που κάνουν για λογαριασμό του δημοσίου.

Το «κεφάλι» του οργανισμού, ο Γιώργος Πιτσιλής, υποστηρίζει πως οι φορολογούμενοι που θα επιμένουν να πληρώνουν με μετρητά τις υποχρεώσεις τους στο γκισέ των τραπεζών θα είναι αναγκασμένοι να επιβαρυνθούν οι ίδιοι από την τσέπη τους τη προμήθεια της συναλλαγής που μέχρι σήμερα κάλυπτε το δημόσιο.

Οι εξαιρέσεις

Εξαίρεση από το νέο καθεστώς θα υπάρχει μόνο για τους φορολογούμενους άνω των 70 ετών, τους ανάπηρους και όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Όμως και σε αυτές τις κατηγορίες η εξαίρεση θα αφορά αποκλειστικά τις πληρωμές των δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Αντίθετα όλοι ακόμη και οι ειδικές αυτές κατηγορίες φορολογούμενων εφόσον επιθυμούν να πληρώσουν με μετρητά τα Τέλη Κυκλοφορίας ή τον ΦΠΑ θα επιβαρύνονται οι ίδιοι με την προμήθεια της συναλλαγής, η οποία θα καθορίζεται ξεχωριστά από κάθε τράπεζα.

Εναλλακτικά πάντως οι φορολογούμενοι θα μπορούν για να αποφύγουν τις προμήθειες αν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία είτε με χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού ή μέσω e-banking ή ακόμα και με την κάρτα τους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η πολιτική αυτή θα περιορίσει τις δαπάνες του Δημοσίου στα 7 με 8 εκατ. ευρώ από 18,7 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, καθώς θα επιβαρύνεται μόνο με τις προμήθειες των ηλεκτρονικών πληρωμών και τις προμήθειες για τις πληρωμές των ειδικών κατηγοριών φορολογούμενων που θα εξαιρούνται.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...