Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Πλήθος φιλόζωων διαμαρτυρήθηκε για τη δηλητηρίαση αδέσποτων γατιών με φόλες στην Πλάκα (βίντεο)Της Ελένης Ηλιοπούλου

Πλήθος φιλόζωων ανταποκρίθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στο κάλεσμα της «Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων» και έδωσε το παρών στην Πλάκα και στην πλατεία Φιλόμουσου Εταιρίας στην πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας για να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη δηλητηρίαση αδέσποτων γατιών με φόλες.
Οι διαδηλωτές έδωσαν αρχικά ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και λίγο πριν τις 20:00 κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν μέσω της οδού Κυδαθηναίων στην πλατεία στην οποία στις 13 Ιουλίου βρέθηκαν αδέσποτες γάτες δηλητηριασμένες.

 
Οι φιλόζωοι φώναξαν συνθήματα εναντίον της δηλητηρίασης των ζώων.
Οι διαδηλωτές μοίραζαν φυλλάδια αναφορικά με το έγκλημα στην κατάμεστη από τουρίστες πλατεία ώστε να καταλάβουν και οι ξένοι τι κάνουν οι ντόπιοι σε βάρος των ζώων. Μάλιστα τους παρότρυναν να μποϊκοτάρουν τα καταστήματα οι ιδιοκτήτες των οποία ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα.
Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να ακούγεται από το μεγάφωνο στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Ισπανικά μια σύντομη περιγραφή του εγκλήματος, που ήταν η αιτία γι’ αυτή την διαμαρτυρία τους και διαπιστώσαμε ότι πολλοί τουρίστες διάβαζαν με προσοχή το φυλλάδιο το οποίο τους δόθηκε.
Η Μάρθα Πουλτίδου πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι σήμερα το πρωί έγινε αποδέκτης πολλών ανώνυμων απειλητικών τηλεφωνημάτων αναφορικά με την διαδήλωση, ενδεικτικό του πόσοι ενοχλούνται από τέτοιου είδους αντιδράσεις αλλά και πως οι «νταήδες» κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Μ.Κ.Ο. Εφτάψυχες (Nine Lives Greece) που στειρώνει αδέσποτες γάτες στην Αθήνα πριν από μερικές μέρες έφερε στην δημοσιότητα το έγκλημα ενώ παράλληλα γέμισε με αφίσες στην περιοχή της Πλάκας, οι οποίες στην αγγλική γλώσσα περιγράφουν το έγκλημα, ενώ παράλληλα καλούν εκείνους που γνωρίζουν να καταγγείλουν στην Αστυνομία τον δράστη.
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στην ανακοίνωση της η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. εξηγούσε ότι φόλες έπεσαν αφού εργαζόμενος σε ταβέρνα της περιοχής διαμαρτυρήθηκε επειδή οι αδέσποτες γάτες ζητιανεύουν τροφή από τους τουρίστες!
Προφανώς για κάποιους ταβερνιάρηδες της περιοχής – που εισπράττουν καθημερινά χιλιάδες ευρώ εξαιτίας της μεγάλης πελατείας τους – η στείρωση των ζώων, που κοστίζει ελάχιστα, και η σίτιση τους, που επίσης κοστίζει λίγο, δεν είναι λύση. Λύση γι’ αυτούς είναι μόνο η δολοφονία έμβιων όντων…Πηγή: zoosos.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...