Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Φορολοταρίες από ηλίθιους για ηλίθιους.

 
Σχόλιο ιστολογίου: η κυβέρνηση συνεχίζει το δικό της ηλίθιο σχέδιο για λοταρίες και δήθεν τυχερούς μοιράζοντας τα φορολογικά έσοδα σε μια νέα αριστερή, ανεγκέφαλη και άνευ ορίων ψευτοκουλτούρα του πάρε δώσε ή όπως το εφαρμόζουν δώσε - δώσε. Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο φαίνεται ότι περισσεύουν στο Υπουργείο Οικονομικών και που θα ήταν πιο ευφυΐες να τα προσφέρουν στην παιδιά, στην υγεία και στην ασφάλεια της χώρας.  Αυτό είναι το επίπεδο της αριστερής διανόησης, κάτω του μηδενός, για ιθαγενείς που πληρώνουν φόρους και ξανά φόρους χωρίς να απαιτούν την ανταπόδοση τους. Γέμισαν τα υπουργεία με σιχαμένος, ανώμαλους και φρενοβλαβής, παρασιτικούς στοχαστές δημιουργίας φόρων και εξαναγκασμού των τραπεζικών καρτών στην καθημερινότητα μας.

Τα κίνητρα για τη χρήση καρτών αντί μετρητών μέσω φορο-λοταρίας

Τα κίνητρα για τη χρήση καρτών αντί μετρητών μέσω φορο-λοταρίας
Του Σπύρου Δημητρέλη
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή κινήτρου χρήσης πλαστικού χρήματος προς τους φορολογούμενους μέσω της φορο- λοταρίας.
Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία το όλο εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο φιλικό για τους φορολογούμενους αφού τα χρηματικά έπαθλα που θα εισπράττουν οι τυχεροί φορολογούμενοι θα είναι όχι μόνο αξιοσημείωτα  αλλά και αφορολόγητα.
Η φορολοταρία, εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται εντός του Σεπτεμβρίου με τους πρώτους τυχερούς να εισπράττουν τα χρηματικά έπαθλα. Πιο συγκεκριμένα:
-το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να λάβει από τις τράπεζες τη συνολική δαπάνη με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου πο. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδώσει σε κάθε φορολογούμενο- ΑΦΜ έναν συγκεκριμένο αριθμό ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα)
-στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο
-το ΥΠΟΙΚ θα μοιράζει κάθε χρόνο μέσω της φορολοταρίας το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.
-το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί οποίοι θα λαμβάνουν το σχετικό ποσό είτε μέσω της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας είτε μέσω του taxisnet ως επιστροφή φόρου που θα μπορεί να συμψηφιστεί με οποιαδήποτε φορολογική οφειλή
Να σημειωθεί ότι ειδικά για φέτος που έχουμε φθάσει στο τέλος Ιουλίου και το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει διαθέσιμο στον προϋπολογισμό αναμένεται να δοθούν τα χρηματικά έπαθλα σε πολλούς περισσότερους φορολογούμενους.
Να σημειωθεί ότι η φορο-λοταρία αποτελεί πρόσθετο κίνητρο προς τους φορολογούμενους προκειμένου να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές τους.
Το βασικό κίνητρο είναι ότι αν δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα θα χάνουν μέρος του αφορολόγητου ορίου (οι μισθωτοί και συνταξιούχοι διότι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι δεν δικαιούνται αφορολόγητο όριο).
Πιο συγκεκριμένα, μισθωτοί με ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανούν με κάρτα τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός τους. Για το τμήμα του εισοδήματος από 10.000 έως 20.000 θα πρέπει να δαπανάται τουλάχιστον το 15% με πλαστικό χρήμα και για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 20.000 θα πρέπει να δαπανάται τουλάχιστον το 20% με πλαστικό χρήμα.
Επίσης, από χθες σχεδόν το φάσμα της αγοράς λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει συσκευή ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS. eleftheroiellines
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...