Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Συναρπαστικες εξελιξεις- Μεταμεσονύχτιες συλλήψεις; Αναστάτωση, πανικός, απορίες


Oι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να είναι πιο συναρπαστικές καθώς η πραγματικότητα ξεπερνάει ακόμη και την φαντασία του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”.

Πριν καλά καλά ο Αλέξης Τσίπρας προλάβει να αναρρώσει από την επέμβαση κήλης προκαλεί πανικό σε συγκεκριμένες οικογένειες με την απόφασή του να επιλέξει την απελθούσα πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου ως άμισθη Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε αίσθηση-γράφει η Καθημερινή- καθώς η κ. Θάνου ολοκλήρωσε την θητεία της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 30η Ιουνίου και, μόλις 10 ημέρες αργότερα, τοποθετείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η κ. Θάνου διετέλεσε και Πρωθυπουργός της χώρας, το καλοκαίρι του 2015 και μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Μόνο που η έκπληξη αφορά εκείνους που έχουν ανοιχτά θέματα με την Δικαιοσύνη και επιχειρούν μέσα από διαύλους παράγκας να την βγάλουν καθαρή. Η τοποθέτηση της Θάνου στο Μαξίμου στέλνει ενδιαφέροντα μηνύματα στις εγχώριες συμμορίες των μαφιόζων οι οποίες ελέγχουν την Κολομβία των Βαλκανίων.

Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι τα επόμενα 24ωρα θα έχουμε μεταμεσονύχτιες συλλήψεις-με τις πυτζάμες τα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Η κ. Θάνου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.

Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προήδρευσε του ίδιου αυτού τμήματος, ενώ την 1η Ιουλίου του 2015 ανέλαβε την Προεδρία του Αρείου Πάγου.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...