Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Πρώτη σε όλα η Ελλάδα: Σε πόλη της νέας εποχής αναδεικνύεται η Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Δημόπουλου

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον η Ελλάδα υποβάλει τα σέβη της στην παγκόσμια αρχή με κάθε δυνατό τρόπο. Μετά την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά μας, η Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος σταθμός της Ατζέντας 2030 στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες ωστόσο με τις επιλογές τους φαίνεται πως δρομολογούν τάχιστα την υποδούλωση της χώρας.

"Πανηγυρικά" πλέον, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως μία από τις "εκλεκτές έξυπνες πόλεις" της Ευρώπης, υλοποιώντας το πρότζεκτ για την αναβάθμιση της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας και της ανάδειξής της ως ένα κέντρο πολυπολιτισμικότητας.

Η έκθεση για το European Data Portal, εξέτασε αναλυτικά τους φακέλους όλων των υποψήφιων πόλεων μεσαίου μεγέθους και επέλεξε τις 8 που θα αναδεικνύονταν ως οι "έξυπνες πόλεις" της γηραιάς ηπείρου.

Οι άλλες 7 είναι: το Δουβλίνο, τη Φλωρεντία, το Γκντανσκ, τη Γάνδη, το Ελσίνκι, τη Λισαβόνα και το Βίλνιους.

Αναφορικά με τα λεγόμενα "ανοικτά δεδομένα", μία στρατηγική που ακολουθούν οι έξυπνες πόλεις, εξετάζεται το κατά πόσο γίνεται εφικτή η αλληλεπίδραση των πολιτών με τους διάφορους φορείς, την πολιτεία και τις εγκαταστάσεις της πόλης.

Παράλληλα τίθενται κριτήρια και στόχους για τις οικολογικές δράσεις των παραπάνω πόλεων, αλλά και την πολιτιστική τους αξία. Η Θεσσαλονίκη από αυτήν την άποψη χαρακτηρίστηκε ως "πλεονάζουσα".


Θυμίζουμε επίσης και το νέο μνημείο "παγκόσμιας κληρονομιάς", το νέο μουσείο για τους Εβραίους της συμπρωτεύουσας, που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα απολύτως από τον Λευκό πύργο.

Η συνέχεια αναμένεται άκρως...ενδιαφέρουσα, μιας και η κερκόπορτα για την Ελλάδα έχει ανοίξει εδώ και καιρό.

Οι Έλληνες , στην πλειοψηφία τους, αποτελούν πλέον τα "καλύτερα παιδιά" της νέας εποχής. Για την ώρα τουλάχιστον...


el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...