Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Τροχοπέδη από το ΚΑΣ στην ανάπτυξη του Επικούριου Απόλλωνα


Τροχοπέδη βάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην ανάπτυξη του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία. Αρχικά δεν ενέκρινε την κατασκευή δρόμου που προωθούσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από Μεγαλόπολη προς Λυκαίο και το ναό και χάθηκε η χρηματοδότηση.

Στην συνέχεια απέρριψε μελέτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον χώρο.

«Ο ναός δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει πρόσβαση, δεν έχει ίντερνετ. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον αρχαιολογικό χώρο και το ΚΑΣ μας μπλοκάρει», αναφέρει στο IONION FM, ο Θάνος Χουλιάρας, διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας ΦΙΓΑΛΕΙΑ NEWS.

Παράλληλα συμπληρώνει ότι η έλλειψη υδροδότησης στην περιοχή ενέχει σοβαρούς κινδύνους για πυρκαγιά και τονίζει ότι ο δήμος κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, μεταφέροντας νερό με βυτιοφόρα. «Αν ξεσπάσει πυρκαγιά ο αρχαιολογικός χώρος είναι απροστάτευτος. Επίσης η νέα απόφαση του ΚΑΣ απαγορεύει την εγκατάσταση ρεύματος στην περιοχή και ο ναός παραμένει αφώτιστος. Τα νέα εκδοτήρια εισιτηρίων που κατασκευάστηκαν πριν από 10 χρόνια, δεν λειτουργούν, καθώς δεν είναι στις απαιτούμενες διαστάσεις», αναφέρει απογοητευμένος ο κ. Χουλιάρας και τονίζει ότι οι προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής για ανάπτυξη του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, βρίσκουν τοίχο στο ΚΑΣ.

Να σημειωθεί ότι ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, είναι από τους σπουδαιότερους της αρχαιότητας, βρίσκεται στα 1.130 μέτρα στο κέντρο της Πελοποννήσου, μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και κατασκευάστηκε από τον Ικτίνο τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα .


Πηγή: IONION FM
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...