Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ! Επιστρέφουν και τα ...ρέστα στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Τη ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και της δικηγορικής αμοιβής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε πριν λίγη ώρα στη Βουλή, λίγες ώρες μετά από την δεύτερη αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος .για τον ίδιον...

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του ακατάσχετου λογαριασμού έως του ποσού των 1.250 ευρώ και στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια και τις προπληρωμένες κάρτες, τη μείωση του ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, την επιστροφή των παραβόλων 250 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα.

Στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου προβλέπεται νομική υποστήριξη του νυν προσωπικού και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και πλήρης κάλυψη των δικαστικών εξόδων τυχόν δικαστικών διενέξεών τους.

Επίσης περιλαμβάνεται ειδική διάταξη στο άρθρο 3 για όσους έχουν παυθεί για οποιοδήποτε λόγο από τα καθήκοντά τους. Γι’ αυτούς θα υπάρχει μια τριμελής επιτροπή στην οποία θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά και τις ενστάσεις τους για να αποζημιώνονται και να αναλαμβάνονται πλήρως τα έξοδο, επιλέγοντας μάλιστα δικηγόρο της αρεσκείας τους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή οδηγία για την υποχρεωτική ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας και διατάξεις που αφορούν τον ΦΠΑ, τον κώδικα είσπραξης εσόδων, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και την καταβολή φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα:

Τέλος επιτηδεύματος: Απαλλάσσονται από το τέλος τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν σε ξεχωριστούς χώρους αλλά με ενιαία άδεια λειτουργίας.


ΕΝΦΙΑ : Απαλλαγή στις περιπτώσεις ακινήτων εντός του δήμου Λέσβου που έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από το σεισμό της 12ς Ιουνίου. Η απαλλαγή προβλέπεται για τα έτη 2017-2018

Ανασφάλιστα οχήματα: Ακύρωση παραβόλων (250 ευρώ) που έχουν ήδη εκδοθεί και επιστροφή των καταβληθέντων ποσών σε όσους τα έχουν πληρώσει. Το κόστος για το δημόσιο υπολογίζεται σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ έτους 2017: Επανεξέταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2018 των χορηγούμενων εκπτώσεων που μετά την υποβολή των δηλώσεων του Ε1 για το 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν έπρεπε να είχαν δοθεί.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων: Παραμένει η 31η Ιουλίου ως προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης παρά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Ακατάσχετος λογαριασμός: Επεκτείνεται και για τα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» και τις προπληρωμένες κάρτες ο ακατάσχετος λογαριασμός έως 1.250 ευρώ.

ΦΠΑ: Μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για άνθη και μπουμπούκια ανθέων, σπέρματα και σπόρους, τροφές παρασκευασμένες για ζώα εξαιρούμενων των προς πώληση συσκευασμένων τροφών για σκύλους ή γάτες.

Ναυτιλία: Κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και εφοπλιστικής κοινότητας, για την παράταση για ακόμη ένα έτος, το 2018, της καταβολής της οικειοθελούς παροχής τους που αποτελούσε καθυστερημένο προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης.


Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιοΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...